Op deze laatste donderdag van de 40 dagen bloggen introduceer ik een nieuwe rubriek, die wel even kan doorlopen. Op zijn minst tot aan de zomervakantie, en daarna zien we wel of ik er nog wat mee doorga.

Nieuwe rubriek: favoriete albums. Ik ben altijd een platenkoper geweest, al van jongs af aan. Veel mensen vinden dat er op een album 1 goed nummer staat en dat de rest vulling is, maar daar ben ik het ab-so-luut niet mee eens. Meestal is het bij mij omgekeerd: een goed album bestaat uit allemaal nummers die ik graag hoor, behalve eentje of twee die ik minder/niet goed vind. In ieder geval, er is zoveel goeie muziek!

Ik maak lukraak een keuze uit albums die ik graag hoor, en begin met Mutations (1998) van Beck. Ik kende Beck al van het obligate Loser en de singles van Odelay (Devil’s Haircut, The New Pollution), maar het was het nummer Nobody’s Fault But My Own dat er bij mij heel stevig inhakte. Prachtig slepend nummer, met een tekst die me op het lijf geschreven was.

And on the day you said it’s true
Some love holds, some gets used
Tried to tell you I never knew
It could be so sweet
Who could ever be so cruel,
Blame the devil for the things you do
It’s such a selfish way to lose
The way you lose these wasted blues
These wasted blues
Tell me that it’s nobody’s fault
Nobody’s fault
But my own

Ik ga hier geen albumrecensies schrijven, want daar ben ik niet goed in. Maar wel melden dat dit zeker niet het enige pareltje is op Mutations van onze eeuwige jongmens Beck, het album heeft een flow met dezelfde sfeer, maar tegelijk ook heel verschillende nummers en stijlen. Op dit album kan ik er zelfs niet één nummer uithalen dat ik minder goed vind. De vader van Beck schrijft de arrangementen voor o.a. Nobody’s Fault, op latere albums keert hij nog terug, steeds met prachtige arrangementen.

En zo ben ik vertrokken voor een jarenlange liefde voor Beck, één van de weinige artiesten waarvoor ik mijn kot nog uitkom. De kaartjes voor zijn concert in de AB in juni liggen te wachten!

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?