Het is al een tijdje geleden, maar ik maakte voor nichtje Vif cadeautjes voor haar nieuwjaar en verjaardag.

Het werden zakjes in haar lievelingskleur: paars. Een driehoekje en een pennenzak (gevuld met stiften en potloden).

Het driehoekje in een overschotje van een rokje dat ik eerder voor Vif maakte. Kan ze assorti door het leven. Het eerste exemplaar van de pennenzak, dat een vreemd formaat bleek te hebben, bedekken we met de mantel der liefde. Het was nochtans een schoon stofke.

Dan volgde nog een shirt met stof uit de schuif van de webshop.

Patroontje van Nap Time Creations.

Dan volgde nog een kleedje, waarvoor ik bovenstaand patroon gebruikte en er een rok de breedte van de stof aanzette. Ook voor het kleedje gebruikte ik een stofje dat eerder voorzien was voor mijn webshop. Lies koos voor Vif.

Ik hoop dat het allemaal goed past, want uiteindelijk vind ik dat best wel spannend, zo kleren maken zonder dat het slachtoffer zich kan laten opmeten. Uiteindelijk een mooi stapeltje waar ik tevreden van was:

Lies mocht voor zichzelf ook nog stofjes kiezen om een pennenzak mee te maken. Ze koos voor een stofje dat ik eerder voor een kleedje voor Lili gebruikte, met heel kleine dolfijntjes. Langs de binnenkant een witte stof met witte bolletjes.

Na lang zoeken vond ik een rits die bij de stof paste, uit de voorraad van Janna haar schoonmama. Heerlijk oude spulletjes die nog goed van pas komen.

Ik gebruikte deze tutorial voor het maken van de pennenzak.

#40dagenbloggen, uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?