Documenteer een (dag)trip. (pagina 202, opdracht 9)

Ik ga een beetje morrelen met de volgorde van de opdrachten, want het kwam té mooi uit. 7 en 8 komen later, eerst 9, want gingen wij nu net niet op weekend naar het noorden van Frankrijk zeker.

We kregen een Bongo-bon voor een weekendje weg. Ik keek naar hotels aan de Opaalkust, of in Bretagne en Normandië, daar had ik het meeste zin in. Maar daar waren het ofwel kleine hotels, ofwel grote steden, en in beide had ik dan weer geen zin. De kleine hotels kregen over het algemeen slechte reviews (verouderd, muffe geurtjes, weinig privacy wegens dunne muren, enzovoort), en Calais of Caen spraken me niet aan. Ik verlegde mijn aandacht dus naar het binnenland, en focuste op grote ketens. En zo kwamen we uit bij het Novotel van Valenciennes. Vlakbij wat natuurgebieden waar het mooi is en waar we konden wandelen.

Mijn energiepeil blijkt nogal laag te zijn, en wandelingen langer dan 5 km werden me afgeraden. Het beperkt de mogelijkheden wel wat. Op zaterdag maken we een wandeling langs de Schelde in Valenciennes en krijgen een ferme plensbui over onze kop. We gaan opdrogen, opwarmen en plassen in Brasserie Hans (mooi interieur!) aan het station, en stappen van daar nog naar de basiliek van Valenciennes. Uiteindelijk meer dan 5 km en ik ben kapot. We gaan in een Carrefour nog wat proviand halen en rijden naar het hotel. Mooie, ruime kamer met alles wat we nodig hebben. We eten ons avondmaal op de kamer en gaan zoals altijd vroeg slapen.

We zijn dus ook vroeg op (niets nieuws onder de zon), ruimen ons boeltje op, gaan uitgebreid ontbijten, en vertrekken naar het kasteel van Beloeil voor een korte wandeling. We maken een tussenstop in Bon-Secours waar er een imposante basiliek staat en het uitzicht op de weg richting Condé sur l’Escaut machtig is. We maken foto’s en bekijken het verval, en rijden dan verder naar het kasteel van Beloeil. Daar maken we een wandeling van een dikke 3 km. Ik weet het, twee keer niks, maar opbouwen is de boodschap. We genieten, het weer is mooi en de uitzichten en het kasteel prachtig.

Waarna we naar huis en weer richting slechter weer rijden. Aangenaam weekendje Frankrijk, de afwisseling doet eens deugd.

Ik maakte een fotoalbum, klik op de foto hieronder om het te bekijken.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?