In onze gang staat een mooie, oude kast van Meneertje Mertens zijn grootouders. Daarop een spiegel die ik vond in de kringwinkel, en 2 kadertjes van een winkeltje in Dendermonde. En nu staat er ook een oude radio op, uit de collectie van de schoonpapa van Milan. Geen idee of die nog speelt, maar hij ziet er gewoon leuk uit. Een stopcontact zit er niet daar, dus dat maakt verder ook niet uit. Het is mooi en goed voor mijn humeur als ik daar passeer.

Soms zet ik bloemen op de kast. Omdat ik het mooi vind, bloemen in de gang. Onlangs kreeg ik van de buurvrouw een bos bloemen met o.a. fresia’s. Ik hou van de geur van fresia’s. Elke keer dat ik er passeer, steek ik mijn neus tussen de fresia’s en geniet. Natural drug. En de bloemen houden er lang, want het is fris in de gang.

In de woonplaats hadden we al lang een vrij bescheiden fotomuur. Maar de foto’s waren een beetje gedateerd, en sommige ook afgeschenen en groen wegens zelf geprinte foto’s. Ik had met Lies afgesproken dat we na mijn operatie samen eens de foto’s gingen vernieuwen. Zij wilde gerust naar het Kruitvat rijden om foto’s op te halen. En dus deden we dat. Alle foto’s van de muur, foto’s uit de kaders, de geschikte foto’s gerecycleerd, en veel tijd genomen om foto’s te selecteren uit onze digitale verzameling. Het was eigenlijk best wel een leuke bezigheid.

Het resultaat mag er zijn, vind ik. Veel #lililove, maar daar heeft niemand iets op tegen.

Lili zelf, die zit op onze arm en die kijkt. We maakten er een gewoonte van, om met haar op de arm voor de foto’s te staan en te kijken en te benoemen. Waar is papa? Kijk, daar is mama! De laatste keer dat ze hier was, maakte ze me duidelijk dat ze op mijn arm wilde zitten en naar de foto’s kijken. En ze keek, minutenlang, heel geconcentreerd en serieus. Naar alle foto’s, naar iedereen. Dat ze zelf prominent aanwezig is, heeft ze nog niet in de mot. Maar haar papa ziet ze, en haar mama, en tante Lies, en peter Milan, en oma en opa, en ze neemt het allemaal aandachtig op in dat lieve, kleine, schattige koppie van haar.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?