In de bijna 14 jaar dat ik voor vzw Farmaka gewerkt heb, ben ik altijd trots geweest op mijn werk. Samen met mijn collega’s. Wij stonden als 1 man achter het project dat Farmaka is: onafhankelijke geneesmiddeleninformatie. Evidence-based Medicine. Artsen helpen om hun patiënten goede geneeskunde aan te bieden.

Ons project is niet zonder fouten. Natuurlijk niet. Niets is perfect, ook Farmaka niet. Zéker Farmaka niet. Maar oh, of we bereid waren daaraan te werken. Om te blijven meewerken het verspreiden van EBM.

Maar Farmaka gaat ophouden met bestaan. Het ging al vaak moeilijk, Farmaka daverde en wankelde al vaker op haar grondvesten, maar nooit zo erg als nu. Binnenkort wordt er overgegaan tot collectief ontslag en is het afgelopen.

Wil je meer lezen hierover: lees dan deze tekst op de site van Farmaka. En op deze pagina worden alle reacties in de pers gebundeld.

Wil je aan Maggie De Block laten weten dat je het hier niet mee eens bent? Teken dan deze petitie. Al meer dan 3.000 keer ondertekend ondertussen.

Er is het brede maatschappelijke aspect van het verdwijnen van de vzw Farmaka. Maar uiteraard is er ook het puur persoonlijke aspect. Wij zijn een hechte groep collega’s, die samenhangen, die soms vloeken op elkaar, maar die ook opkomen voor elkaar, die samen plezier hebben, die samen wérken.

Wij zijn mensen met gezinnen, financiële verplichtingen, leningen… soms kwetsbare mensen ook, alleenstaanden, of mensen die elders moeilijk aan de bak geraken, of 50 plussers, jonge gezinnen of… bedenk maar wat voor moeilijkheden het geeft als je plots je werk kwijt geraakt. Slapeloze nachten…

Wat mezelf betreft: ik ben ziek, en dat zet de dingen toch wel in hun perspectief. Het is “maar werk” (ahum), gezondheid komt op de eerste plaats en is het allerbelangrijkste. Dus ga ik toch proberen dit uit mijn hoofd te zetten, en me in de eerste plaats te concentreren op de bestraling. Zoals altijd, sedert november vorig jaar: één dag met de keer, stapje per stapje. En daarna zien wel wel weer. Maar eerlijk gezegd: voorlopig is het niet makkelijk en ben ik er toch wel mee bezig. Het doet pijn om zo’n mooi project te zien verdwijnen…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?