Er passeerden er hier al veel de revue, van deze One to Hug jasjes. Wat een heerlijk patroon vind ik dit. Heel verscheiden, aanpasbaar aan je noden: met of zonder oortjes, met of zonder strop, met of zonder paspel… enzovoort. En dan maak ik meestal gewoon de eenvoudigste versie, want wij vinden less echt wel more.

Lili droeg de hele vorige winter door haar schaap-jasje. Een ultra cute jasje dat al helemaal schattig werd met het kind erin. Er zijn tig foto’s van Lili met dit jasje.

Zo’n succesnummer, dat wilde ik wel opnieuw doen. Ik wilde al voor de zomer schaap kopen bij In den beer, maar ze hadden het schaap daar  niet meer. Het werd iets anders: bamboe fleece, als ik het me goed herinner. Lekker zacht ook.

De naaimachines stonden hier wekenlang stof te vergaren, maar toen de pijn na de operatie eindelijk wat verdween, kwam de zin om te naaien ook terug. En was het tijd voor een jasje. Ik had nog donkergrijze sweaterstof liggen, en Janna had toch liefst iets sobers en neutraals, dus ging ik daarvoor. De fleece is duidelijk dunner dan het schaap, dus ik opteerde voor een extra laag. Zo zal Lili een heerlijk warm winterjasje hebben, ook voor op de fiets. Ik maakte maatje 86, de grootste maat van dit jasje, voor volgende winter zullen we dus naar iets anders op zoek moeten gaan.

Een paar tussenstappen in beeld, of hoe een octopus een Siamese tweeling wordt, en daarna een prop stof. En dat is gek genoeg de laatste stap vóór het jasje als bij wonder af is.

Foto’s op model!

That girl has got some serious moves!

Uiteindelijk vond ik het een wel érg winters jasje, en besloot ik snel nog een tweede versie in elkaar te steken. Op zondag: Meneertje Mertens fietste 100 km, en ik stak een jasje voor juffie in elkaar. Met vojes-tricot dat ik nog liggen had, en een leuke sweaterstof die ik van Andere Oma Nadine kreeg.

En of het lieve kleine mopje cute is in haar jasje!

(foto’s van Lili gemaakt door mama Janna)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?