Maak een roundup van alle jobs die je in je leven hebt gehad en wat je daaruit hebt geleerd. (pagina 168, opdracht 3)

Ik heb een beetje een hobbelig parcours wat werk betreft. Beetje gehopt tussen verschillende statuten.

  • Nadat ik afgestudeerd was (en een tijdje werkloos geweest ben) begon ik in 1990 te werken als bediende in een advocatenkantoor. Ik was daar de allereerste werknemer die ze in dienst namen, en ik heb het daar goed gehad. Wat ik daar leerde? Met een Mac werken, onder andere. “Hier is uwen computer, het is een Mac, dat gaat vanzelf, ge leert er wel mee werken”. Zo ging het ongeveer. *slik* Maar ja, natuurlijk lukte dat, het was een Mac, en ik was er snel mee weg.
  • Toen ik zwanger was van Janna, zag ik het niet zitten om dat kleine wurmpje naar een crèche te brengen, en werd ik zelfstandige. Ik maakte thuis vertalingen en deed secretariaatswerk. Veel verdiende ik er niet mee, maar het was voldoende om de lening af te betalen, en we spaarden er kinderopvang mee uit. Ik heb het me nooit beklaagd, ik ben erg blij dat ik mijn kinderen zelf heb kunnen grootbrengen. 
  • Na mijn scheiding ben ik daarmee gestopt, wegens dat het onvoldoende opbracht. Ik kwam gelukkig nog nét in aanmerking voor werkloosheidsuitkering. Werk zoeken als alleenstaande moeder van 2 kinderen, het was ook geen evidentie. Uiteindelijk zat ik nog 2 jaar thuis. Voor de kinderen was het wel goed dat ik er nog kon zijn, het was een moeilijke periode, ook voor hen. 
  • Waarna ik in 2003 aan de slag kon als administratief bediende bij vzw Farmaka. Waar ik nog steeds werk. Ik heb er vanalles gedaan, van het versturen van het Formularium, het bijhouden van de database daarvoor, en algemeen secretariaatswerk, tot boekhouding, personeelsadministratie en nu op het laatst een nieuwe functie communicatie. Wat ik uit mijn huidige job leerde? Teveel om op te noemen. Wat leert een mens al niet in 13 jaar! Als eerste in ieder geval dat er toch mensen zijn die vertrouwen hebben in een alleenstaande moeder met 2 kinderen. Maar daarna… zoveel. Teveel om op te noemen. Dat zie je alleen al in de verschuiving van functies die ik doormaakte. Ik heb er heel fijne collega’s, en dat vind ik nog altijd één van de belangrijkste dingen.
  • In oktober vorig jaar begon ik opnieuw als zelfstandige, maar dan in bijberoep. Exact een maand en 22 dagen later was ik ziek, en ligt het zaakje stil. Echt heel veel heb ik er nog niet uit kunnen leren…

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?