Vorig jaar kreeg ik het in mijn kop om sokken te breien. Ik kocht een hele voorraad wol, want ik zag het helemaal zitten. Ja, zo ben ik soms. Ahum. Lekker veel bollen Drops Fabel in zwart en allerlei kleurtjes, voor gestreepte sokken. En ook nog een berg Fabel print.

Dat sokken breien, dat was toch niet zo’s succes uiteindelijk. Ik heb gi-gan-tisch gesukkeld met breien met 4 naalden. Het lukte niet bepaald goed om op te zetten. En breien al evenmin, haha. Waarna ik overschakelde op rondbreinaalden. Dat ging al wat beter, maar ik kan niet zeggen dat ik het leuk vond. Ik bleef sukkelen, en het blijft een gepriegel. En ik ben nu eenmaal nogal de madam van rechttoe-rechtaan en laat het maar vooruitgaan. De maat kreeg ik na een tijdje ook goed, maar ik was niet helemaal tevreden van mijn werkstukjes. Ik heb uiteindelijk een 5-tal paar sokken, variërend in grootte en aantal gaten en los of vast gebreid enzoverder. En toen was ik het meer dan stinkende beu.

De rest van de wol bleef liggen. Tot nu. Ik heb meer tijd, en ik wil eerst voorraad opgebruiken en dan verder zien. En toen kwam het idee dat ik van elke kleur eigenlijk net genoeg over had om voor Lili vestjes te maken.

Plan! Op zoek naar een goed patroon kwam ik uit bij een vestje van Phildar, dat ik op Wolplein gratis vond. Ik hou van de eenvoud van dit soort giletjes.

Een eerste versie breide ik in maat 18 maanden, 12 maanden durfde ik niet, omdat ik niet zeker was waar ik ging uitkomen, ik gebruik immers andere wol (*). Uiteindelijk is het vestje niet echt héél groot, dus ik ben blij dat ik geen 12 maand gebreid heb. Ik vergat er knoopsgaten in te maken, dus heb ik er kamsnapjes aangezet, dat gaat ook.

Iedereen content met versie 1, dus ik brei lustig verder.

Foto’s gemaakt met mijn telefoon, de 2e foto van Lili met zoom, it shows.

(*) proeflapjes zijn voor watjes.

PS: er stond iets fout in mijn vorige berichten waardoor je niet meer kon klikken op de foto’s. Zou opgelost moeten zijn. Klikken op foto = grotere versie.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

    1. Dankjewel! Ik doe dat wel graag, babykleertjes maken in kleuren die helemaal geen babykleuren zijn. Dat kan zó mooi zijn!

Zeg het eens?