Lies wilde al langer een Bernadette vest. Ik had gezegd dat ik er wel eens eentje wilde maken voor haar, maar stelde uit en stelde uit. Tot ik bij Wolnut de Vesper vest zag, een verfijnde Bernadette vest.

Dit wordt verkocht als een volledig pakket met patroon, wol, een naald en zelfs wasmiddel voor de eerste wasbeurt. Alleen breinaalden zitten er niet in.

De vest was in no time klaar. Wat gaat dat vooruit zeg, met breinaalden nr. 10. Het patroon was heel makkelijk, én makkelijk om te volgen.

Alleen van de mouwen was ik niet zo tevreden, die zijn nogal smallekes (ook in een large). Nadat ik op korte tijd het vest gebreid had, bleef het daarna liggen, nadat ik er 1 mouw ingestoken had en niet content was. Ik moest moed verzamelen om verder te doen. Uiteindelijk de mouw losgemaakt en opnieuw begonnen, maar echt tevreden van het eindresultaat ben ik niet. De mouwen zijn te smal voor het vest. Lies kan er gelukkig nét in.

Van de overschot wol heb ik nog een sjaal gebreid.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Bedankt voor je leuke post over onze Vesper!
    Feedback is altijd welkom. De verfijnde maten zorgen ervoor dat de vest niet uithangt, maar de mouwen werden aangepast in het patroon sinds 20 december zodat deze voor iedereen meer geschikt zijn.

    Veel breiplezier. Wat maak je mooie projecten!

  2. toen ik nog “breidde” en zag dar er iets niet klopte, trok ik het foute stuk tegen mijn goesting uit, want dat was tijdverlies!

    1. Ik heb enorm zitten twijfelen of ik iets zou veranderen Yo, maar niet gedaan. Achteraf uittrekken was geen optie, met de “harige” wol lukte dat niet goed.

Zeg het eens?

%d