Deel jouw beste blogtips (pagina 116, opdracht 14)

#projectblogboek wordt weer aangezwengeld! Hoera! (allez, wat mij betreft toch)

Mijn eerste blogtip is: doe uw goesting. Doe niet wat je denkt wat je moet doen, wat je denkt dat “de mensen” leuk gaan vinden. Doe waar je je zelf goed bij voelt. Schrijf over wat je graag doet. Wat je graag ziet. Wat je graag hebt. Wat je graag voelt. Wat je bezighoudt. Want pas dan ga je bevlogen schrijven, ga je inspirerend schrijven, ga je enthousiasmerend schrijven.

Blogtip nummer 2: gebruik beelden. Gebruik sprekende beelden. Zo heb je bijvoorbeeld een foto van een framboos:

20160827_144944

Of je hebt een foto van een framboos.

img_20160827_145207

Begrijp je?

Het is dan nog dezelfde foto van een framboos. Want je hebt uiteraard allerlei middelen om je foto’s sprekend te maken.

(zoetjes, mag ik u ondertussen nog herinneren aan copyrights en zo. Let. Daarmee. Op. Pluk niet zomaar wat foto’s van het internet, dat kan je zuur opbreken. Copyrights!)

Blogtip nummer 3: ik zat te denken dat ik geen blogtip meer had, en dat ik dat gewoon ging zeggen. Maar toen kwam ik erop uit dat dit mijn derde blogtip is. Zoek mooie gehelen. Naar mijn gevoel is 3 blogtips een mooier geheel dan 2 blogtips. Het staat gelijk aan: werk af. Kijk of je blogbericht een mooi geheel vormt. Kijk ook of je geen fouten geschreven hebt. Tikfouten. Taalfouten. Dt-fouten. En nu zondig ik aan mijn tip, want mijn derde tip is een zootje van verschillende tips. Maar hey, who cares, ik doe mijn goesting!

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?