Kies een pin uit die je deze week op Pinterest gepind hebt en schrijf waarom die je heeft geïnspireerd (pagina 166, opdracht 13)

Laat ik eens een combineetje doen. Twee vliegen in één klap slaan. #projectblogboek nog eens wakker maken, en schrijven over een naaisel dat ik ondertussen al enkele weken geleden maakte. Ik speel een beetje vals dus, het gaat niet om een pin die me deze week geïnspireerd heeft, de inspiratie kwam wat later.

Bij een uitverkoop van Mon Depot kocht ik een tijd geleden een effen bordeau, licht rekbaar stofje. Op de tafels met afgeprijsde stoffen bij de Modecoupon vond ik een soort licht, doorzichtig crepe, ook bordeau, met bloemetjes. Beide stoffen lagen een tijdje geduldig in mijn schuif te wachten op inspiratie.

Tot ik opeens deze pin zag, en er nogal nadrukkelijk een lichtje ging branden. Ja! Dat bordeau stofje! En ja! dat crepe stofje met bloemetjes! De ideale combinatie!

DSC_3051

Vol goede moed en blijdschap begon ik eraan, alhoewel ik al snel op een paar tegenslagen botste. Het “vest” was bedoeld voor rekbare stof, in mijn absoluut niet rekbare stof leken de mouwen nogal smallekes. Ik heb ze verbreed, maar dan nog bleef het smallekes en nogal nipt. Maar het gaat. En ik twijfel toch een beetje of de mouwen in rekbare stof echt wel groot genoeg zouden zijn. Maar dat doet er niet toe. De stof van mijn topje rekt ook niet al te denderend, en dat heb ik ook wat aangepast, zodat ik er toch in geraak.

DSC_3046

Het resultaat is mooi, vind ik, en draagbaar. Maar toch niet helemáál naar mijn goesting.

DSC_3055

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?