Ik heb de laatste weken trouw van alles wat ik maakte foto’s genomen, dus roefel ik eens tussen mijn foto’s en beslis wat ik op mijn blog wil zetten. Deze babykleertjes, daar ben ik trots op. Dus deze eerst.

Eerst en vooral érg mooie tricotjes van bij de Modecoupon, Meneertje Mertens zag die liggen en ik ben er erg blij mee. En een katoentje dat Andere Oma Nadine kocht, erg grappig met felgekleurde aapjes.

Ik kocht een paar leuke Burda Style patroontjes, want ik zag die meteen in die mooie stofjes. Een paar jumpsuits, en een kleedje.

DSC_2399

Eerst was de jumpsuit (onesie, pyjama) aan de beurt. Met een heerlijk mooi giraffenstofje. Ik had nog oranje tricot liggen waarin de boordjes perfect konden gemaakt worden. De kleur voor de knoopjes was een beetje zoeken (in echt oranje heb ik ze niet), Lies koos uiteindelijk voor de iets donkerder tint dan oranje.

DSC_2403

Superblij ben ik met deze jumpsuit, helemaal foutloos gemaakt. Hoera!

DSC_2405

Dan volgde een kleedje, waarvan ik eerst een testversie maakte in een zot overschotje van stof die ik voor mezelf gebruikte (nog te zien op mijn instagram). Daaruit bleek dat het kleedje wat langer mocht. De mooie stof met de zwaantjes mocht eraan geloven.

DSC_2407

Beetje jammer dat ik hiervan niet meer foto’s maakte, het is zo bijvoorbeeld niet goed te zien dat ik naaide in leuk contrasterend oranje garen.

Ik maakte hetzelfde kleedje ook nog eens in het katoen met de aapjes. Dit maakte ik wat breder omdat het niet-rekbare stof is, en wat korter omdat ik het anders niet goed uit de stof kreeg. Het randje rond de zak is een biais-bandje dat ik vond ik de voorraad die ik kreeg van Andere Oma Nadine.

DSC_2412

Ik maakte ook nog wat broekjes (de eerdere baby bloomers zijn nog te groot, en ik probeerde wat te verkleinen).

DSC_2423

Zo samen met een kleedje is dat toch echt wel schattig!

DSC_2419

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d