matjecollage02

Zo, laat ik maar eens wat nieuw leven in mijn blog blazen. In plaats van het te hebben over het hoe en het waarom van de stilte (later misschien), begin ik liever met iets leuks, een heel recent baby-naaiprojectje.

Van andere oma Nadine (wij zijn nogal een team) kreeg ik een leuk ververs- cq. speelmatje:

matjecollage

en dat leek ons wel iets om ook te proberen. Bij de Modecoupon in Sint-Niklaas kocht ik heerlijke teddystof en een katoentje voor de binnenkant. Ik had al wat lintjes liggen die ik van andere oma Nadine gekregen had, maar toevallig lagen er in de Modecoupon ook in de uitverkoop, en vond ik zo lintjes met allerlei texturen (fluffy, leer met metalen bolletjes erop, zacht, ruw…) en kon ik gelijk aan de slag.

DSC_2535

Moeilijk is het niet, zo’n matje maken. Het moeilijkste is nog het “hoofdkussentje” er netjes recht opkrijgen. Dat is nog voor verbetering vatbaar. Toen ik het hele zaakje keerde, bleek het nogal dunnetjes, dus streek ik er nog een laagje versteviging tegen. Niet echt fantastisch gelukt, maar nu weet ik ook voor de volgende keer dat ik beter nog een wat dikkere versteviging zoek die ik erin kan naaien ipv. strijken.

DSC_2504

Voor de rest: heerlijk matje met leuke lintjes om een baby op te verversen, en waarop die baby ook kan spelen. Onderaan zijn zakjes waar nog wat spulletjes in kunnen. Ideaal om mee te nemen op verplaatsing!

DSC_2552

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: