Ik vroeg aan Janna wat ze nog kon gebruiken voor de baby, en shirtjes behoorden tot het lijstje dat ze opgaf.

Ik haalde de stofjes boven die we samen gekozen had bij stoffen.net, en het patroontje voor de jumpsuit van Kiind. Dat patroon gebruikte ik al eerder: je kan er namelijk ook makkelijk een shirtje mee maken.

Resultaat: 1 schattig mislukt shirtje en 2 schattige gelukte shirtjes.

Laat ik beginnen met het mislukte shirtje. In het mooie vosjesstofje, maar dat is op zich al een beetje fout: het rekt minder dan de andere stofjes, en ik vrees dat ze de baby er niet makkelijk ingewurmd gaan krijgen. Verder zit het achterstevoren in elkaar (oeps) en zit er een fout in een mouwtje. Jammer, want die korte mouwtjes zijn echt wel schattig. Later nog eens opnieuw proberen. En nu twijfel ik of het shirtje naar de baby mag om in de schuif te liggen, of in te kaderen, maar ik kan natuurlijk ook (zoals Sophie me suggereerde op het werk) de stof recycleren en gebruiken voor bijvoorbeeld een knuffeltje of zo.

DSC_1356

Dan twee shirtjes die wél heel goed gelukt zijn. Beide met lange mouwen.

Eentje met bolletjes.

DSC_1358

Eentje met streepjes.

DSC_1361

Ik ben ook aan het experimenteren geslagen met het innaaien van mijn etiketjes, en de maatlabeltjes die ik kocht. Maatlabeltjes zijn niet echt een probleem, etiketjes zijn al wat moeilijker. Waarop Meneertje Mertens vond dat ik zo van die etiketjes moest bestellen die je zo in de buitenkant van kleertjes naait. Wat ondertussen gebeurd is, hij moet dat natuurlijk geen twee keer zeggen! Maar ze zijn nog niet aangekomen.

DSC_1382

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Schattig, die labeltjes maken het helemaal top. Ik zit zelf enorm te aarzelen of ik ze ook ga laten maken. Want uit gekochte kleding knip ik ze altijd uit, vanwege de kriebel. Een label aan de zijkant is dan inderdaad ook een idee… Ik aarzel nog even verder 😉

    1. Ik naai labeltjes in mijn kleding omdat ik die zelf wel gebruik om ze aan de kapstok te hangen. Voor kinderkleren vind ik labeltjes dan weer handig omdat het echt moeilijk is om te zien welke maat het is. Dus daar zeker maatlabeltjes, en de labeltjes aan de zijkant vind ik wel leuk. Ik vond ze best betaalbaar. Ik zal eens een blogpost aan labeltjes wijden als ik ze ontvangen heb 🙂

Zeg het eens?