DSC_1097

Het babyjasje uit het boek Zo geknipt! vond ik altijd al heel schattig. Nu er een baby’tje komt, stond dat ook op het programma om te naaien.

Ondertussen is het patroontje ook apart, los van het boek, te verkrijgen. Met een aantal voordelen: veel meer maten (van 50 tot 86), en  met een aantal opties, zoals een stropkoord of oortjes. Voor 7 euro vond ik dit zeker het kopen waard.

Bij In den beer kocht ik, met hulp van Kaatje, grijs tricot met bolletjes en sterretjes voor de voering, en een mooie ecru stof voor de buitenkant. En ook bordeaux biaisband.

Voor een eerste keer hield ik me aan de basisversie van het patroon, met een kap met deelnaden, omdat in de beschrijving staat dat deze het makkelijkst is voor kleine baby’tjes. Lijkt me logisch ook, want met de puntkap of gewone kap ligt het baby’tje met z’n hoofdje op de naad.

Ik durf het niet echt goed aan om kleertjes in maatje 56 te maken. Stel je voor dat dat kind 4 kilo weegt! Dan kan het niet meer in een maatje 56! Dus toch maar weer maatje 62, en we wachten af hoe groot het kindje zal zijn.

Het patroon knippen en plakken deed ik toen ik ziek was, en het voelde aan als 40 kilometer fietsen. Het jasje zelf ineen steken ging veel beter, gelukkig maar.

De beschrijving (van Riet, die haar bedrijfje Mind the Whale opstartte) zit heel erg goed in elkaar. Ik heb nergens gesukkeld, en sommige dingen vind ik echt fantastisch gevonden en uitgewerkt.

DSC_1106

Het enige waar ik mee sukkelde, waren de knopen. Uit schrik van de kampsnaps (waarvan er bij mij altijd 1 op de 3 niet goed sluit), had ik er pressionnekes op genaaid. En dat leek nergens naar, en kwam meteen ook weer los. ~zucht~ Pressionnekes losgemaakt, en het jasje opzijgelegd tot de volgende dag.

En toen kwam meneertje Mertens to the rescue. Met veel kalmte en een vaste hand heeft hij de kamsnapjes erin geknepen, en kijk, wat een mooie sluiting, nu.

DSC_1107

En toen ik bezig was met de foto’s kwam het besef: maar f*ck, dat jasje is met die kampsnaps echt perfect omkeerbaar! De knoopjes kunnen toe en al! Dus, de sterretjes en bollekes kunnen ook aan de buitenkant. Zalig!

DSC_1116

DSC_1123

DSC_1121

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?