Vertel iets over je verzameling (pagina 92, opdracht 15)

Ik zou een goede verzamelaar zijn. Om niet te zeggen: ik zou een fantastische verzamelaar zijn. Want verzamelen, dat houdt vanalles in. Dingen bijhouden, lijstjes maken, overzichten maken… ik doe dat graag. Maar ik doe het niet. Af en toe is er een aanzet, maar dan spreek ik mezelf vermanend toe. “Doe het niet, Oosterlinck, doe het niet”. En dan doe ik het niet.

Maar ik zou het echt wel kunnen. En leuk vinden. Maar ik doe het niet. Geen verzameling knopen. (ik heb er wel veel, maar ik verzamel ze niet). Geen verzameling dozen. (ik heb er ook wel wat, maar ik hou het praktisch en bruikbaar). Geen verzameling postuurkes van ’t één of ’t ander. Geen verzameling prentkaarten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar ik doe het niet. On huis staat al vol genoeg.

Kan ik dan een verzameling tonen? Best wel, vind ik. Het zijn er geen duust, het zijn er geen duuzenden, maar het zijn er toch wel veel.

Platen.

DSC_1091

CD’s.

DSC_1086

Muziekskes. Een kleine passie. Het verzamelen is wat afgebouwd, ik kwam onlangs zelfs tot de constatatie dat ik mijn bestand kwijt ben waar ik alle info in bijhield. Want verzamelen, dat is informatie bijhouden. Vroeger deed ik dat op A5’jes, die ik voltypte met mijn typemachine. Daarna werd het een programma op de PC, vanop diskettes. Nog daarna werd het Music Collector. Maar nog meer daarna speelde ik blijkbaar alles kwijt, bij de ene of andere migratie van PC. Jammer. Toch wel.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?