Het blijft hier maar stilletjes hè. Het zomerreces blijft duren, zolang het academiejaar niet begonnen is, ga ik er maar van uit dat er geen probleem is. Ik kom niet erg goed op gang dezer dagen.

Ik ben bezig met een kleedje (met de testversie samen 2 kleedjes), en dat gaat niet goed vooruit. Wegens patroonperikelen, wegens ziek geweest ondertussen, wegens een beetje lanterfanten. Maar één dezer zijn ze af, en komt er een verslag. Dat zal uitgebreid zijn.

Om mezelf te motiveren dook ik eens uitgebreid in mijn schuif, en kwam weer boven met een stapel winterstofjes die ik de afgelopen maanden verzameld heb. Stel je voor, ik die winterstoffen verzamel. Ik kan er over het algemeen niet aan dénken, aan de herfst en winter die in aantocht zijn. Maar deze stofjes waren zo mooi, dat ze mee moesten naar huis. En dan nog de schuif in, wachten op gepast weer.

Al eens een voorproefje.

DSC_8925

Een mooi stapeltje, vind ik.

En dit zijn de plannen die ik ermee heb:

DSC_8927

De grijze gebreide stof wordt een gilet. Een klassieke gilet. Ik draag dat veel in de winter. De paarse gebreide stof erboven wordt een trui.

DSC_8930

De twee stofjes in wit en zwart vind ik zalig! Ze zijn omkeerbaar, en rekken een beetje. Het plan is om er raglan shirts mee te maken. Het stofje met de bloemetjes samen met de rode stof met reliëf, en het andere zwart/wit stofje samen met de zwarte stof. Lijf in een stof, mouwen in de andere.

De grijze/zwarte stof rechtsboven kocht ik om een tas van te maken, maar uiteindelijk deed ik dat niet. Ik twijfel nog of ik er een rokje mee ga maken (een snel project dringt zich op na het wekenlange gepriegel aan de kleedjes), of ze toch ga laten liggen of nog eens een tas mee te maken (maar het ding is dat ik beloofd had te stoppen met tassen maken). We zien wel.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d