Het viel me laatst op dat ik eigenlijk nog heel weinig kleren koop, ik ben zelfs niet naar de solden geweest. Maar zoals ik de laatste tijd een volledige garderobe in elkaar aan het steken ben, hoef ik ook geen kleren meer te kopen. Behalve ondergoed en leggings, want die maak ik nog niet zelf.

De afgelopen week deed ik naarstig voort aan het samenstellen van een volledige garderobe.

Ik maakte een kleedje in tricot dat ik uit de stapels coupons bij In den beer viste. Ik wilde nog zo’n makkelijk, luchtig zomerkleedje, waarvoor ik nu een patroontje heb waar ik heel tevreden over ben (Butterick B5812).

DSC_8890

Het is in een wip uitgeknipt en in elkaar gestoken, en meer moet dat niet zijn. De stof en de kleur lenen zich ook perfect tot het tussenseizoen, dus ik zal het nog lang kunnen dragen.

DSC_8888

Daarna maakte ik nog een effen bordeaux rokje in een licht rekbaar katoentje van bij In den beer, met het A-lijn patroontje van Mme Zsazsa. Ik heb namelijk nauwelijks effen rokjes in mijn kast, en soms is dat wel moeilijk, shirts met felle prints zijn niet echt te combineren met rokjes met felle prints.

DSC_8896

Niet te zien op de foto, maar het rokje is voorzien van een rits en beleg.

DSC_8900

Om wat tegendraads te doen op het rokje een shirt in effen jersey van bij Stoffen Christine. Een heel mooie klassieke combinatie, die al gedragen kan worden op frissere zomerdagen, maar ook in het tussenseizoen dienst zal doen.

DSC_8898

Het shirtje is een tweede versie van het shirt in de vorige blogpost, een patroontje dat ik kreeg van mijn vriendin Hilde, afkomstig uit een Knipmode. Ik vind het supermooi met de rimpels opzij. Ik ben niet erg aan frullen en ruches en kantjes, ik hou van simpel, maar zo’n gerimpelde zijkant vind ik erg mooi. Superpatroon, gaat nog vaak gebruikt worden!

DSC_8894

Bij deze versie was het nog meer opletten voor de afwerking, want met zo’n effen stof zie je natuurlijk alles. Maar het is goed gelukt!

Beide colliers, de eerste een gehaakte die ook als armband gebruikt kan worden, van de Batjes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?