U dacht dat hier niet meer genaaid werd? Jawel hoor. Hier wordt nog steeds vlijtig genaaid. Hieronder een verzamelblogpost die meer dan een volledige outfit omvat.

Bij de Modecoupon vond ik een leuk tricotstofje aan soldenprijs (ik weet niet meer of dat nu 2 of 3 of 4 euro de meter was, ik vond er in ieder geval zwart katoen aan 2 euro de meter), waarmee ik een zomerjurkje wilde maken. 2 meter stof volstonden uiteindelijk voor een jurkje en een shirt.

Ik hou het graag simpel, dus baseerde ik me op de Butterick B5812. Het kleedje zat in no time in elkaar. En het zit zalig.

DSC_8664

Waarna het Maria Denmark Kimono Tee patroon ook nog eens bovengehaald werd. Makkelijk en simpel.
Bij In den beer kocht ik een tijdje geleden een meter piqué katoen met een bolletjesmotief, ik wilde namelijk eens een effen zwarte rok. Ik maakte er een A-lijn rokje mee volgens de leer van Mme Zsazsa, met rits en beleg. Zeer tevreden van het resultaat: past zeer goed, mooi afgewerkt, mooi stofje. Het is alleen zeer onfotografabel. Wat het minst van mijn zorgen is eigenlijk.

DSC_8674

Detail van de stof en de vree schone zoom:

DSC_8695

 

De laatste maanden was ik ook bezig met het breien van een vestje, en het is eindelijk af! Ik wilde een eenvoudig, mouwloos vestje zonder weinig tralala, en vond een patroon op de site van Drops. Dit is eerder een testversie, er zullen andere en betere versies volgen. Maar tot zover ben ik best wel al tevreden.

DSC_8683

Ik ben alleen nog aan het twijfelen of ik er al dan niet knoopjes aan zou zetten.

DSC_8690

 

Het zeer bijpassende kettingske komt van bij de BATjes.

Later volgen nog blogposts met een stapel shorts voor Meneertje Mertens en meer Hipster Bags.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Mooie dingen allemaal, chapeau dat je dat allemaal kan (en graag doet 🙂 )
    Wat dat vestje betreft, en al dan niet knoopjes: de ervaring heeft mij al geleerd dat als je in de zomer (of winter) een vestje aandoet, dat meestal is wanneer het wat frisser is, wat dus dikwijls gepaard gaat met al dan niet fellere wind. En zonder knoopjes (of andere sluiting) heeft zo’n vestje nogal de neiging om helemaal open te waaien, waardoor ikzelf toch een sluiting prefereer. Maar dat ben ik, natuurlijk.

  2. Daar heb je zeker een punt! De knoopsgaatjes zijn er in ieder geval al, dus misschien zet ik er toch nog maar eens knoopjes aan 🙂

Zeg het eens?