DSC_8375

Ik vond een coupon mooie stof bij Jestex in Goes. €7 en voldoende om een kleedje uit te maken, super. De stof is dun en soepel vallend katoen dat nauwelijks kreukt. Zalig.

Ik had een idee in mijn hoofd wat ik ermee wilde maken, maar het pad naar het eindresultaat was een beetje moeilijk, en helemaal tevreden met dat eindresultaat ben ik niet.

Ik gebruikte het patroon McCall’s M6923, en veranderde hier en daar wat. Ik maakte het lijfje korter, de korte mouwen ietsje langer. Wat allemaal netjes lukte.

DSC_8365

Wat ging er mis? Om één of andere onduidelijke reden was het voorpand langer dan het achterpand. Ik knipte een flinke reep van het voorpand af. Waarna het achterpand langer bleek te zijn dan het voorpand. Oei. Zo gaat het wel erg kort worden hè. Nog bijgeknipt, maar ik ben nog steeds niet tevreden, ik krijg het kleedje niet mooi recht. En waar de fout zit, ik kan er de vinger niet op leggen. Het ziet er altijd wel ergens scheef uit. De onderkant van het lijfje, vooraan, achteraan… grrrrr.

DSC_8381

Het stofje was qua materiaal makkelijk om te verwerken, glad maar niet te glad, en alles bleef mooi op zijn plaats. Maar de bloemetjes hebben vaak geschemerd voor mijn ogen, en het is zo druk dat het moeilijk werd om ermee te werken.

Nog een verandering die ik deed, was de rits vervangen door een knopenpat. Ik heb even gezweet op de tutorial (ik zag het niet, in de foto’s), maar met de hulp van een vriendin kan ik nu ook een mooi knopenpat maken. (de paarse vlek is van mijn uitwisbare markeerstift, na de eerste wasbeurt is die weg).

DSC_8392

Ik kocht nog een zakje met 20 knopen voor 1 euro omdat ik de voorziene knoopjes toch maar klein vond, maar uiteindelijk ben ik bij de originele knoopjes gebleven.

DSC_8390

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?