DSC_8162

Het gebeurt wel eens dat ik Meneertje Mertens zie kijken van “oh, dat is mooi!!”, en dat hij vraagt: “heb je dat nu echt op een paar uren in elkaar gestoken?” Dan antwoord ik: “ik heb daar al een paar ochtenden vóór ik naar het werk vertrok aan gewerkt”, maar dan doet dat niets af aan zijn bewondering. Beide bemerkingen kwamen afgelopen weekeinde op dit jurkje, en daar werd ik blij van.

DSC_8136

Ik had een mooi tricot stofje van bij stoffen.net, en van zelfde webshop ook een heel goedkope coupon voile, die ik erg mooi vind. De stofjes passen perfect bij elkaar, en zo dacht ik nog maar eens een jurkje met 2 lagen in elkaar te steken, zoals ik eerder al een paar keer deed. Volgens het patroon Butterick B5812, dat al in de juiste maat uitgetekend is, dus dat werk bespaar ik me al.

DSC_8124

Het in elkaar zetten verliep simpel en zonder al te veel problemen. De tricot stof liep niet erg goed op mijn naaimachine, ook niet met de boventransportvoet, maar met een beetje extra manuele (be)geleiding lukte het wel.

DSC_8145

Alle zomen werkte ik af op de CoverPro. Zomen onderaan heel gemakkelijk, zomen van armsgaten en halsopening al ietsje moeilijker, zeker met de (niet-rekbare) voile, maar geen drama’s voorgehad.

DSC_8151

Dus had ik in no time een kleedje waar ik heel tevreden mee ben, want het zit ook heel gemakkelijk en het voelt zalig zomers aan.

Het foto’s maken van het tricot kleedje verliep wat minder vlot, het wilde gelijk niet op de foto en probeerde al eens te ontsnappen.

DSC_8140

Collier de chez BAT.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: