Neem deel aan een project als #100happydays en doe het enkel op je blog (pagina 63 opdracht 12)

In 30 of 100 of 365 dagen lang elke dag een foto had ik geen zin. Veel andere dingen kon ik niet bedenken, dus ging ik maar een beetje googelen naar 30 day challenges. En daar kwam ik iets geknipt tegen! 31 dagen, enkel op mijn blog is goed wegens geen foto’s via instagram of zo, en ik kan er nog iets of misschien wel veel van leren.

31daysphoto-300x300

31 dagen om betere foto’s te leren nemen met onze Nikon. Geen foto’s meer op automatisch, maar in het kort bijleren over sluitertijden, belichting, iso, enzovoort. Ideaal voor mij, omdat ik geen goesting heb om een fotocursus te volgen. Omdat leren uit boeken in dit geval voor mij weinig haalbaar is (lees: de literatuur is vaak zo droog dat ik na 5 zinnen al niet meer mee ben, laat staan dat ik er iets van onthoud). De stof opgedeeld in korte lessen lijkt me fijn. Deze fotocursus dateert al van 2010, maar dat lijkt me niet echt een probleem. De inhoud blijft actueel.

Ik ga deze 31 day challenge er niet doordraaien in 31 dagen, maar in 31 blogberichten. Ik denk niet dat ik erin ga slagen elke dag de nieuwe informatie te verwerken, dus ga ik het over wat meer tijd spreiden. Eén à twee blogberichten per week, dat lijkt me doenbaar. Ik ben wel van plan mijn fototoestel de komende tijd zoveel mogelijk overal mee naar toe te zeulen, zodat ik de nieuw geleerde theorie kan omzetten in de praktijk.

Dus vanaf volgende week: Satur9 leert deftig fotograferen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?