DSC_6628

Het ging hier een tijdje niet vooruit wat naaien betreft, maar of daar het afgelopen weekeinde verandering in kwam!

Ik maakte (nog) een broek, waarna ik in mijn schuif dook en weer bovenkwam met stapels stof en inspiratie. Ik weet echt wel wat gedaan de komende weken!

Een eerste lap stof was een “miskoop” bij stoffen.net. Maar miskopen, dat bestaat eigenlijk niet of nauwelijks. Ooit, na een rijpingsproces in de schuif (of in de hersens, zo u wil) komt daar wel eens iets van.

Zoals van deze lap “ik weet niet wat” (ergens heb ik foto’s van de stof en het etiket en kan ik het gaan opzoeken, maar waar is ergens?), een heel erg synthetische, rekbare stof waar langs een kant een metalige glans op zit.

DSC_6634

Ineens zag ik er een shirt in, een Plantain shirt meer bepaald. Ik vind dat een erg mooi shirt, met een erg mooie halsuitsnijding. Korte mouwen, dat zouden het worden. En de lap was groot genoeg om, mits enig gepas en gemeet, er nog een shirt zonder mouwen uit te krijgen. Daarvoor ging ik een shirt uit mijn kast halen om over te tekenen.

DSC_6619

Het was allemaal heel simpel en snel gepiept: shirts knippen, met de gewone naaimachine schouders en zijnaden dichtnaaien bij het shirt zonder mouwen, en er tussendoor nog de mouwen inzetten bij het Plantain shirt.

DSC_6623

Dan over naar de coverlock om zomen te naaien: hals, mouwen, en onderkant. Allemaal met veel spelden en zonder strijken, want daar leende de stof zich niet toe.

DSC_6612

Het resultaat stemt me bijzonder tevreden.

 

DSC_6615

DSC_6617

Het schoon kettingske is van bij BAT.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: