DSC_6132

Bij ons laatste bezoek aan In den beer hield ik me braafjes aan de voorziene aankoop van stof voor een komend project, en een graai in hun stapel coupons. Die graai leverde een zalig stukje retro-rekstof op waarvan ik nog geen flauw idee heb wat ik ermee kan aanvangen, en een mooie, grijze, gebreide stof. De buitenkant wat grover en ruwer, de binnenkant heeft wat weg sweatshirtstof.

DSC_6153

Ik vind het fantastische stof, en wilde er meteen, vóór het einde van de winter, nog iets mee maken. “Iets”, dat zou een trui worden. Maar het was een coupon, en geen al te grote coupon, dus de mogelijkheden waren beperkt. Dat het een trui met korte mouwen zou worden, stond wel vast. Niet dat ik dat erg vind, ik vind dat leuk, om te dragen met een T-shirt met lange mouwen onder. Ik probeerde nog even het zelf getekende patroon van de kimonotrui van de naailes, maar het lukte echt niet.

Mijn Deer & Doe Plantain patroon dan maar weer bovengehaald (een mooi patroon dat je gratis kan downloaden), mits wat tweaks moest dat wel lukken. Met korte mouwen dus, en de halsboord heb ik ook weggelaten wegens veel te dikke stof daarvoor. Mijn machine zou nogal moeten ploegen door al die dikke lagen, geen zin in. Ik maakte de trui ook wat ruimer, net vanwege die dikke stof.

Het achterpand knipte ik in twee, omdat ik er graag een lus en een knoop aan wilde. Een knoop uit de grote doos met verzamelde knopen uit alle tijden.

DSC_6140

Voor de zomen ging ik voorzichtig te werk, geen dikke driedubbele dingen. Stof voor de zekerheid en tegen het pluizen met een overlocksteek afgewerkt, en daarna een simpele zoom op de coverlock. Het eindresultaat mag er wezen, vind ik.

DSC_6144

De schone collier is zoals altijd van BAT. Ik heb er zelfs nog assorti oorhangers bij. Maar mijn paspop heeft geen oren!

DSC_6142

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?