Ik las dit bij Miss Fabuleus, en dacht: dat kan er bij mij ook nog wel bij, op 1 januari dan wel. Een terugblik op 2014.

Wat was de gebeurtenis/trend van 2014? 

50% van de werkende bevolking loopt risico op een burn-out, las ik onlangs. Het lont brandt langs beide kanten. We krijgen het steeds moeilijker om werk, privé-leven en onze wensen en verlangens in het leven gecombineerd te krijgen. Velen van ons hebben het zelfs niet door, dat ze risico lopen op een burn-out. We hollen onszelf achterna, en dat is vermoeiend.

Wat zal je zeker bij blijven? 

Het was een woelig jaar aan de Dampuurte, met wankelende kranen en nepgijzelingen… het is altijd spannend aan de Dampoort, toch liever evenementen zoals op de autoloze zondag!

Wat wil ik zo snel mogelijk vergeten? 

Let me rephrase that. Wat wil onze regering, en wat willen vele andere regeringen, zo snel mogelijk vergeten? Dat het slecht gaat met ons milieu, en dat we ons daar dringend naar moeten beginnen gedragen. Ik vind het vreemd hoe regeringsleiders en regeringen aller landen nog steeds hun kop in het zand blijven steken.

De ontdekking van het jaar?

Rudimental en John Newman waren voor mij de ontdekking van het jaar, ze hebben menig voettochtje naar het werk opgevrolijkt.

Beste tv-programma? 

TV kijken doe ik niet meer. Ik kijk nog wat series op de computer, maar zelfs dat ligt de laatste tijd nogal stil. In het begin van het jaar heb ik genoten van Downton Abbey, Call the Midwife. Grey’s Anatomy kan ik ook nog steeds smaken. Onlangs keek ik voor een tweede keer naar Borgen. Nu ga ik me smijten in Breaking Bad, als ik voorbij de eerste afleveringen geraak tenminste.

Beste radio-programma?

Studio Brussel is en blijft mijn favoriete zender. Maar ik heb ook genoten van de sportnamiddagen op Radio 1 in de zomer.

Beste boek

Denk, denk, denk. Ik heb niet veel boeken gelezen die in 2014 uitgebracht werden, denk ik, en van de boeken die ik heb gelezen, is er niet één dat er echt uitspringt. How weird is that. Wil dat dan zeggen dat ik in 2014 geen enkel boek gelezen heb dat me echt is bijgebleven? *trekt een bedenkelijk gezicht*

calibre

Beste concert?

In 2014 zag ik 2 concerten waar ik al jaren op zat te wachten. In de eerste plaats Neil Finn, een concert waar ik van genoten heb. Jammer wel dat er een curfew was, het was het laatste concert van de tournee, en de man had zin om nog uren te spelen, maar dat mocht niet. Een gemiste kans. Daarna zagen we ook Beck. En dat was gewoonweg fantastisch. Beck en groep waren ongelooflijk in vorm, en speelden de pannen van het dak, een andere uitdrukking vind ik er niet voor. Hét concert van het jaar.

beck

Mijn man/vrouw van het jaar? 

Voor mij? Kristal en Manu van BAT, die hun levensdroom achterna gingen. Winkel in het centrum van Gent dicht, en hun hele hebben en houden verhuisd naar de voet van de Mont Ventoux. Markten gaan doen om hun boterham te verdienen. Eindeloos respect.

Mijn plannen voor 2015? 

De winter doorploeteren. Genieten van de lente. Wellicht nog een kindje uitzwaaien in de zomer. Naar de Tour de France gaan kijken in Zeeland en in België. Daarna zien we wel weer.

Voila. Nu is er genoeg teruggeblikt en wordt er weer vooruit gekeken! Let’s get on with it!

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: