In 2014 haken een heleboel mensen een deken. Elke week een aantal rijtjes. Hieronder een fotoverslag van mijn deken. Ook meedoen? Hier!

*****

Het wekelijks nemen van foto’s heb ik niet lang volgehouden, vrees ik. Maar het haken wel, en hier zie je het eindresultaat!

*****

Week 7, stokjes en granny stripes

Vijf rijen erbij, hoera! Tevreden van de kleurtjes, tevreden van het haakwerk. Of toch bijna, de zijkant vind ik niet je dat, maar we zien wel hoe dat evolueert. Veel zin in uittrekken heb ik niet meer. Alhoewel ik de eindjes voorlopig niet meer instop, je weet maar nooit.

cal2014week07

Week 6, sterrensteek en halve stokjes

Weer een ietwat moeilijker steek. Flink het patroon gelezen en ook alles wat erin stond… maar 1 keer een steek of 5 moeten herbeginnen. En toen lukte het meteen. Een leuke steek om te haken ook (de catherine wheel vond ik niet zo leuk om te doen), en mooi. Mooi ook in het zilvergrijs. Tevreden. En net op tijd klaar om weer in te haken bij week 6.

cal2014week06a

cal2014week06b

Week 5, stokjes en halve vasten

De laatste rij toch nog uitgetrokken en opnieuw gehaakt in een andere kleur, omdat ik de steek van week 6 graag in zilvergrijs wilde.

cal2014week05

Week 4, Catherine Wheel

En weer ben ik niet tevreden. In de beschrijving staat om de catherine wheel met een grotere haaknaald te haken. Ik begon met 5, brrrrr, niet goed. 4,5 dan… ok. Al hakend zit ik te twijfelen en te twijfelen… de deken dijt uit in de breedte, ik vind de steken nog steeds te groot. Nadat ik onderstaande foto genomen heb, heb ik het zaakje uitgetrokken om opnieuw te beginnen met haaknaald 4 (waarin ik de volledige deken haak).

cal2014week04

Ineens merk ik op dat ik een fout gemaakt heb, het patroon niet goed gelezen. Opluchting! Opnieuw. Nog steeds niet echt naar mijn goesting, maar soit. Ik haak de volgende rij, tel achteraf mijn steken en WTF?? Ik heb bijna twee keer zoveel steken als nodig! Maar allez! Uittrekken maar… urgh. En dan ziet mijn lodderig oog ineens dat ik het patroon NOG fout gelezen heb! En dan ineens gaat alles zoals het hoort. Ben ik tevreden. Kan ik verder. Oef!

cal2014week04b

*****

Ik voelde het komen, ik voelde het komen… ik was niet content met de kleurtjes van mijn deken. Dus kwamen er nog wat kleurtjes bij, en begon ik opnieuw. Dat was nog goed te doen. De kleuren staan me nu veel meer aan.

Ik krijg de foto’s en de kleuren niet goed, dat zal wel beteren als de zon weer wat meer gaat schijnen.

Week 1, stokjes en halve stokjes

cal2014week01b

Week 2, granny stripes

cal2014week02b

Week 3, weer stokjes en halve stokjes.

cal2014week03b

*****

Week 3 – een rijtje stokjes, een rijtje halve stokjes

cal2014week03

*****

Week 2 – geen achterstand, alleen op het laatste nippertje een foto genomen. 3 rijtjes granny stripes

cal2014week02

*****

Week 1 – een rijtje stokjes, een rijtje halve stokjes

cal2014week01

Meedoen? Hier!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?