DSC_5244

Het idee om zelf een strijkplankhoes te maken, zat al redelijk lang in mijn hoofd. En eindelijk heb ik er eens werk van gemaakt. Ergens zag ik eens een stofje passeren met naaimachines op, maar ik wist niet meer waar, en dat zoeken op Google is niet simpel. Ik stelde de vraag nog in een naaigroep op Facebook en kreeg allerlei suggesties. Maar uiteindelijk wilde ik een aantal stofjes tegelijk bestellen, in een winkel waar ze zulke stofjes niet hadden, en werd het een stofje met paspoppen op. Die dan niet in voorraad was, waarna ik voor iets helemaal anders ging.

Mijn oude strijkplankhoes was een beetje vuil. Een klein beetje maar. *kuch*

DSC_5226

Ze was wel niet zo gekreukeld, dit was nadat ik er al de mousse vanonder haalde, die toch helemaal kapot was.

DSC_5224

Ergens las ik dat je oude matrasbeschermers kan gebruiken om de laag op de strijkplank wat dikker te maken. Ik had er zo nog wel eentje liggen. Ik maakte een dubbele laag, zodat de roostertjes van de strijkplank er niet gaan doorkomen.

DSC_5234

En daarna een hoes in mijn mooie katoentje. Mooi, toch?

DSC_5239

Eigenlijk is dat poepsimpel, volgende keer wacht ik zo lang niet voor ik eraan begin. Strijkplank aftekenen op uw stofje, een cm of 8 erbij, tunneltje maken, koordje doortrekken (dat is nog het lastigste), hopsadaisy over de strijkplank en ’t is gefixt.

Ik ga nogal welgezind kunnen strijken nu!

DSC_5249

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d