DSC_5279

Als een patroon goed is, dan is het goed. En dan maak ik het opnieuw. En nog eens. En dan nog eens.

Zoals deze Burda 7828. Ik maak dat graag, ik draag dat graag, dus waarom het patroon in de kast laten liggen.

Ik maakte eerder al een Burda 7828 in een zwart stofje met roze bloemetjes. Dat stofje zag er gevaarlijk druk uit, maar eenmaal in een kleed gegoten, vind ik het fantastisch mooi. Dus ging ik op zoek naar een gelijkaardig stofje, zo ben ik wel. Ik vond dat bij stoffen.net, in een heel mooie kwaliteit. (ik lees af en toe berichten over slechte ervaringen bij stoffen.net, maar tot nog toe heb ik daar steeds tot mijn grote tevredenheid besteld, stoffen zijn zoals ik ze wil en de service is zeer goed).

Het is wel een Burda 7828 met een aantal persoonlijke hacks. Zo maak ik de Mina Dotter versie, zonder striklint en zonder loszittend bovenvoorpand. Dat is hack nummer 1.

DSC_5262

Hack nummer 2 is dat ik het lijfje wat langer maak door er een extra band tussen te steken. Ik vind dat ook gewoon mooi zo.

DSC_5267

Een derde hack is dat ik deze keer een versie met lange mouwen gemaakt heb. Die zitten niet bij het patroon, het patroon voorziet enkel driekwartsmouwen. Ik wilde echt lange mouwen nu. Hiervoor combineerde ik de inzet van de mouwen van het Burda patroon, en de lange mouwen van het Deer & Doe Plaintain t-shirt dat ik onlangs maakte, en waarvan ik de lange mouwen perfect vond. En zo heb ik voor dit patroontje ook lange mouwen. Ze zijn aan de zeer lange kant, maar dat vind ik fijn, ik heb graag lange mouwen die ruim over mijn polsen komen.

DSC_5268

Mijn eigen versie van de Burda 7828 dus, en ik ben er zeer tevreden van. Met een zwart vestje boven wordt dit een leuke winter-outfit.

DSC_5274

Bijpassende collier: BAT!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: