3

Oei, dat is een moeilijke.

Het ontbijt is een heerlijke maaltijd. Ik vind het fantastisch om buitenshuis te mogen ontbijten. Een ontbijtbuffet, hm, daar kan ik me te pletter aan eten. Genoeg om ’s middags niet veel nodig te hebben. Ontbijtkoeken, croissants, pistolets, vers brood… zalig! En fruit, en yoghurt, en koffie, en spek met eiers, en havermout, en honing, en confituur, en ontbijtgranen! Aaaaaaaaah! Laat maar komen!

Thuis is het ietske eenvoudiger. Ik heb maar 1 foto, want 5 foto’s van hetzelfde, dat is een beetje onnozel. Ik eet namelijk elke morgen hetzelfde.

brekkie

Een grote tas met daarin 4 scheppen havermout, 4 scheppen muesli met noten en gedroogd fruit, en lactosevrije melk. Dat eet ik elke ochtend.

Kort na het opstaan drink ik een kop koffie, zonder die kop koffie heb ik het gevoel dat ik niet in gang geraak. Soms drink ik later op de ochtend nog een kop koffie, maar daarbij blijft het meestal. Vroeger dronk ik sloten koffie, maar nu niet meer. En eigenlijk is het leven best leefbaar zo hoor, geloof het of niet. (ook zonder alcohol, en zonder sigaretten, trouwens) Ik ben één van die zielige mensen die niet veel koffie mag drinken, ik kan er gewoon niet meer tegen. Jammer maar helaas. Maar ik ben er achter gekomen dat dat eigenlijk geen drama is.

Na mijn zoektocht naar een geschikte soort melk, deed ik ook nog eens een zoektocht naar echt lekkere muesli. Ik probeerde vanalles, maar uiteindelijk blijf ik de goedkope muesli met gedroogd fruit en noten van de Colruyt heet lekkerst vinden. Alle fancy soorten van de Bio Planet tot de Albert Heijn ten spijt.

Ik ben zo vroeg op, dat ik op het uur dat een ander normaal mens zijn ontbijt naar binnen werkt, alweer een boterhammetje met choco of speculoospasta eet. Maar dat is dan geen ontbijt te noemen. Vroeger stelde ik mijn ontbijt lang uit, maar dat doe ik niet meer, een ontbijt is een ontbijt en dat eet je geen 3 uren nadat je opgestaan bent. Niet gezond. En dan nog later eet ik op het werk vaak nog een yoghurtje met fruit.

Voila. Tot zover mijn zeer interessante uiteenzetting over mijn ontbijt 🙂

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?