DSC_4854

Ik ben blij, superblij. En trots, supertrots. Want oh, wat ben ik blij met en trots op mijn laatste naai-exploot.

Ik had een mooi, zacht, warm stofje dat ik kreeg van Kristal van Bat, één van mijn favoriete winkels in Gent, die nu jammer genoeg dicht is. Maar gelukkig kunnen we nog terecht in de webshop. Maar wacht, ik wijk af. Dus, ik viste een mooi, zacht stofje uit mijn schuif. Daarvoor leek de Renfrew top me een geschikt patroon. Ik maakte dit shirt al eerder.

Hier combineerde ik de ronde hals met de korte mouwtjes, omdat ik een beetje moest puzzelen met de stof. Zo kwam het mooi uit, en ik had geen centimeter stof over!

DSC_4782

De hals maakte ik in eerste instantie niet helemaal netjes, en ik beloofde mezelf: als de mouwen en de onderkant wel goed gaan, doe ik de hals helemaal opnieuw.

DSC_4817

De mouwen lukten alvast perfect. Nooit eerder lukte de afwerking zo mooi! Halverwege de afwerking van de onderkant zat ik zonder garen, maar gelukkig had ik toch een tripje naar de stad gepland, en kon ik daarna weer verder.

DSC_4840

Ook de onderkant lukte mooi, dus ja. Tornen! 3 maal dan nog, want zoveel keer was mijn naald er al gepasseerd: stukken aan elkaar zetten, stofranden afwerken, en topstitch. Ik heb enige uren zoek gemaakt met dat lostornen (ook al omdat ik het omzichtig wilde doen om geen schade te berokkenen), maar hallo, het resultaat mag er wezen!

DSC_4848

Een mooi shirt, mooie stof, mooie kleur, mooie pasvorm, mooi afgewerkt. Neh. Me happy! Ondertussen liggen de volgende geknipte stukken al te wachten: de stof die ik uit mijn schuif haalde, riep ook om een Renfrew top.

DSC_4819

Mooie bijpassende collier van bij bovenvermelde BATjes 🙂

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?