DSC_4627

Euforisch was ik gisteren. Want ik maakte een kleed, en dat was meteen goed! Goede maat, mooi afgewerkt, mooi kleedje! Wat was ik blij!

De stof is een volledig synthetisch maar oh zo aangename gebreide stof die ik kocht bij stoffen.net. Hier hebben ze nog een variant van de stof in een andere kleur. Toen was de stof in promotie, want ik betaalde er 4 euro de meter minder voor. De stof is glad, maar naait toch zeer aangenaam en er vallen ook naden mee te strijken, zalig. Ze valt ook zeer soepel en mooi.

DSC_4670

De eva dress is een gratis patroon dat me al langer de ogen uitsteekt, ik wilde het al een tijdje maken. De vorige keren durfde ik me niet aan een nieuw patroon wagen, maar dit leek toch echt de ideale stof. Ik zocht op voorhand wat uitleg over het patroon op, en baseerde me uiteindelijk op 3 tutorials: de originele Engelstalige, een Nederlandse vertaling en de overdreven lange fotouitleg 😉 van Naaistaart. Begreep ik het in het Engels niet, dan baseerde ik me op de Nederlandse uitleg, en ging het dan nog niet, dan schakelde ik over naar Naaistaart. En zo passeerde ik foutloos alle heikele punten.

DSC_4661

Zoals daar zijn: de watervalhals, maar die ging verbazend makkelijk en foutloos. Daarna kwam nog de voorpas waar ik een beetje tegen opzag, maar dat kwam met diep nadenken in orde. Waarom er twee panden bovenop elkaar moeten, weet ik niet goed, dat kan iemand met meer kennis van zaken me misschien uitleggen. Ik heb braafjes gevolgd en ik moet zeggen, het ziet er netjes uit.

DSC_4620

Onderaan ging er dan nog een 15-tal centimeter af (volgende keer knip ik dat meteen korter), de mouwen waren a piece of cake door de zomen al op voorhand te strijken, en ik was happy, very happy! Zalig kleed, zo volgen er nog, ik zweer het u!

DSC_4649

DSC_4645

De mooie collier komt van bij deBatjes 🙂

DSC_4704

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?