DSC_4566

Van mijn laatste deken, mijn gebreide Drops blankie in Fabel garen, had ik nog 5 bollen over. Oeps. Ik heb altijd schrik dat ik te weinig wol ga hebben. En had dus nog een bol extra genomen bij wat het patroon aangaf.

Maar toen kwam ik op pinterest deze sjaal tegen, en wist ik meteen wat ik met die overschot ging doen. Een patroon kan je het nauwelijks al noemen, en ik heb me er ook maar losjes op gebaseerd.

DSC_4576

Ik nam nog dikkere naalden dan ik voor het dekentje gebruikt had, nr. 7.

DSC_4588

Ik zette eerst 50 steken op, maar dat vond ik net iets te smal (ik wilde een brede sjaal) en de veranderingen van kleur gingen met 50 steken net iets te veel op strepen lijken. Opnieuw begonnen met 80 steken, en dat was goed. Het worden nog regelmatig strepen, maar toch niet altijd.

DSC_4606

Toen alle wol op was, naaide ik de sjaal in een mobius-cirkel aan elkaar. Niet helemaal koosjer door de tricotsteek ergo twee verschillende kanten, maar het is wat ik wilde, neh.

DSC_4582

In ieder geval: me happy met een zeer los gebreide, lekker grote, lekker warme, comfortabele sjaal!

DSC_4574

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?