DSC_4289

Ge hebt mensen die dat niet graag doen, zo rechttoe rechtaan breien of haken. Ik wel. Met het verstand op nul, of tijdens het haken of breien naar iets kijken op de TV of laptop, ik doe het zeer graag.

Kwam het idee in mij op om eens een dekentje te breien, simpel, meer dan simpel.

Ik keerde terug naar Drops, en vond daar een gebreide deken in ribbelsteek. Ribbelsteek, dat wil dus zeggen: aan één stuk door rechts breien. Ja, dat wil ik wel. In wol die van kleur verloopt, Fabel. Heb ik al sinds ik klein was een zwak voor. Ja, dat wil ik wel.

En of het een fijne deken geworden is! Mooie, warme kleuren. Dun, maar warm. Beetje rekbaar, dus comfortabel. Niet te zwaar. Groot genoeg.

DSC_4298

Aan het breien was toch één uitdaging verbonden: zien dat ik onderweg geen steken kwijtraak. Want de deken wordt gebreid met naalden die dikker zijn dan normaal voor die wol (4,5 i.p.v. 2,5), en daardoor laat je makkelijk steken vallen. Maar zo heb ik ondertussen ook bijgeleerd hoe je op een makkelijke manier steken kan oprapen. En dat het af en toe een zootje werd, kon niet veel kwaad, want het is een losse deken met een beetje een slordig uitzicht.

DSC_4300

De deken werd diagonaal gebreid: beginnend met 5 steken, en aan het begin van elke rij moet je één steek meerderen. Vanaf 88cm moet je niet meer meerderen maar minderen. Ik ben per ongeluk tot 92cm gegaan, maar dat is niet erg. En ik zweer het u, tegen dan staan er echt véél steken op uw naald. Maar echt veel.

Nu het af is, zit ik lekker onder mijn dekentje.

DSC_4355

DSC_4356

Nu de deken af is, heb ik per kleur nog 2,5 bollen over, oeps (ik had er per kleur één extra besteld, ik heb altijd schrik dat ik tekort ga hebben), maar ik weet al wat ik daarmee ga doen. En er zijn nog dingen die ik wil doen. Mijn hoofd loopt weer over van de ideeën, help!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?