DSC_4280

Ik had een dun gebreid stofje liggen in terracotta kleur, gekocht bij stoffen.net. Ik heb zo wel een paar truien liggen, zwarte dan wel, los, een beetje doorzichtig, soms in een afwijkend patroon (wijde mouwen, scheve hals…). En zoiets wilde ik ook wel maken met dit stofje. Indien goedgekeurd, zouden er wel meer kunnen volgen.

DSC_4266

Patroon gezocht en gevonden: Butterick b5679 Misses’ Top (ik kom altijd bij die Misses’ dingen terecht, en als ik geen chance heb Petite Misses’ dingen, ik ben wel verre van petite maar kom). Een patroon met 4 variaties. Altijd tof als je verschillende dingen kan maken. Na overleg en consensus werd besloten dat het model B het meest geschikt was voor mijn stofje: lang, asymetrisch, losse hals.

DSC_4238

Het vervelende van veel patronen is dat die in twee maatcategorieën onderverdeeld worden, en dat je dus moet kiezen. De kleine maten, en de grote. En ja, ik bengel daar dus ergens tussen… soms maat 40, soms maat 42, soms M, soms L… maar het is net daar waar de onderverdeling zit, en je moet kiezen. Hier koos ik voor de grotere maten (een trui, weet je wel) en maakte een large. Die vrij groot uitvalt, maar dat kan ook te maken hebben met mijn stofkeuze: het was zeer rekbare stof, daar waar het advies licht rekbare stof is. Dus ja, voor een volgende keer weet ik niet zeker of ik kleiner moet gaan of niet. En als ik kleiner moet gaan, zal ik zelf moeten improviseren met patroontekenen.

DSC_4236

Het maken zelf was heel leuk en gemakkelijk. Voor- en achterpand bestaan elk uit twee delen, wat een leuk detail is. De punt is mooi, vooraan goed gelukt, achteraan een beetje scheef but yeah whatever. Tot mijn verbazing ging het naaien met dunne, rekbare, gebreide stof heel lekker. Mijn machine vond de stof niet lekker, want ze heeft heel weinig pogingen gedaan de stof op te eten. Succes!

DSC_4231

Zoals gezegd: de trui is aan de grote kant, maar erg is dat niet, dit soort trui mag gerust een beetje slobbertrui zijn, met wijde mouwen. Tevreden mee, en voor herhaling vatbaar, als ik nog zo eens een stofje tegenkom. Met t-shirtstof zou dit ook perfect gaan.

DSC_4223

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

  1. Goed geslaagd vind ik! Ik heb dat ook niet graag dat ze die patronen opsplitsen, ik zit er ook altijd tussen. Meestal pak ik de grotere in de veronderstelling dat ik nadien wel kan gaan graderen maar eigenlijk kan je dat in beide richtingen.

Zeg het eens?