Hier had ik al lang eens zin in, om naar In den Beer te gaan. Een stoffenwinkel in Harelbeke. Voor ons niet eens zo zot ver, en makkelijker dan Brussel (waar mijn geliefde hond is).

beer01 Zoals wel vaker als ik een stoffenwinkel binnenkom, weet ik niet waar ik eerst moet kijken, en moet ik eerst wat doelloos ronddrentelen en aan stofjes voelen en trekken, voor ik tot mezelf kom en gericht kan rondkijken en zoeken.

Ik wilde vooral tricot kopen. Katoen heb ik al, zeker voldoende, en ik draag graag tricot. In eerste instantie vond ik dat niet. Wel een licht rekbaar stofje tussen voor de rest allemaal katoentjes. Toevallig nogal prominent op de foto hierboven. Veel coupons ook, waar ik al snel ook 2 van in mijn handen had. Waarna ik liep te zeulen met een rol stof en 2 coupons, op zoek naar het tricot. Wat achter een toog, met kletsende verkoopster en klant, bleek te staan. Me daar toch maar tussen gewurmd, even gevraagd of dat wel mocht, en dat mocht.

Waarna het moeilijk kiezen was. De verkoopster was een échte verkoopster, en een goede ook, dus na een tijd was er een hele hoop stofjes afgeknipt. Maar wel vrij gericht, met in gedachten wat ik ervan zou kunnen maken, en de lengte daaraan aangepast.

Zalige winkel, vond ik, die In den beer. Uitpuilend van de stoffen, waar heel mooie kwaliteiten tussen zitten, voor betaalbare prijzen. Heerlijk ouderwets ook, waar nog uit het hoofd gerekend wordt wat je moet betalen, met gingantisch ouderwetse of ouderwets gigantische scharen, en praatgrage verkoopsters. Ik ging er met een goed gevoel buiten.

We kwamen thuis met mijn stofjes ingepakt in een groot stuk papier, ook leuk. Moest ik zo’n stoffenwinkel overnemen, ik zou dat ook zo doen.

beer02

Wat je dan fijn kan uitpakken!

beer03

En wat zit daar dan in? Stofjeeeeeeeeeeeeeeeus!

beer04

en meer concreet:

beercollage (klik voor groot, klik voor groot, weet je nog?)

  • foto links 3 stofjes voor kleedjes, rechtsonder een rokje
  • midden: boven rokje (echt klikken voor groot, heel mooi stofje), midden het stofje dat de goeie verkoopster me erbij lapte voor een shirt maar ze had wel gelijk, en toevalligerwijs past dat ook bij het allereerste stofje dat ik vast had, ook voor een rokje
  • rechts: de 2 coupons, lekker retro stoffen.

Me happy. En hier moet ik echt wel een eind mee verder kunnen, niewaar?

’t Is mijnen nieuwjaarscadeau, dus ik vertel u lekker niet hoeveel dit gekost heeft!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Ben niet zeker welke je bedoelt Patricia. Als je naar de onderste foto kijkt, de collage, dan is alles tricot behalve het bovenste stofje in de middelste foto van de drie van de collage. Dat is een synthetische stof denk ik, dikker dan tricot maar niet zwaar. Het onderste in die foto, met de driehoekige golfjes, is licht katoentricot dat minder rekt. De rest, allemaal tricotjes.

Zeg het eens?