Het is klaar, het deken. De afgelopen week heb ik als een bezetene de vierkantjes aan elkaar zitten haken. Ik werd er helemaal enthousiast van, want ik vond het heel mooi. Mijn grootste schrik op voorhand was dat het niet mooi zou zijn, omdat de kleuren niet bij elkaar zouden passen. Waarom? Omdat ik voor het merendeel overschotjes heb gebruikt. Overschotjes van andere dekens, van een rokje (of misschien 2), van wat kleinere projectjes. Alleen op het eind moest ik wat bollen bijkopen om de 365 te halen. Maar kijk, wat viel het mooi uit!

deken01 (klik op de afbeeldingen voor groot formaat)

Ik ben er trots op, echt trots.

Laten we eens beginnen bij het begin. Het deken werd gehaakt met voornamelijk Bravo wol, en ook Drops Karisma. Met heel eenvoudige granny squares, 3 rijtjes soms in 1 kleur, soms in 2 kleuren, heel af en toe in 3 kleuren.

deken06

Soms zit er al eens een vreemde eend in de bijt

deken03

of een heel mooi eendje

deken04

De vierkantjes haakte ik aan elkaar met vasten.

deken07

De boord rond het deken werd ook een heel simpel rondje vasten, dat past mooi bij de manier waarop de vierkantjes aan elkaar gezet zijn.

deken05

Zo leverde de berg van 365 een kleurrijk deken op waar ik erg tevreden mee ben!

deken02

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?