Lies vroeg me heel lief of ik voor haar een pennenzak wou maken. Die had ik eerder al gemaakt, maar een beetje te klein, niet al haar spullen konden erin. En ja, als ze me heel lief iets (haalbaars) vragen, dan doe ik dat met graagte.

Ik wist meteen wat ik wou maken, de pennenzak van Oon. Ik wist ook meteen welke stofjes ik zou gebruiken: een zwaarder katoen van Ikea voor de buitenkant, en de ballonnetjesstof van Le Chien Vert voor de binnenkant. Vlieseline had ik ook liggen. En Lies bracht ritsen mee van de Veritas.

Ritsen ja, want ik zou er meteen twee maken. Stofjes en vlieseline geknipt, en aan de slag. Aan de slag, tot ik helemaal vastliep. Van de uitleg over de flapjes begreep ik geen zak. Dat kon toch niet? Dat klopte toch niet? Hoe maken al die mensen al die mooie pennenzakken? Ik moest wel de enige zijn in Vlaanderen (en Nederland) die er de ballen van begreep. Van het gevorderde beginners gevoel bleef gelijk niet veel over.

Dus het eerste exemplaar eindigde als een gewoon ritszakje. Waar Lies, braaf kind, ook content mee was, want er kon al meer gerief in dan in haar eerste pennenzakje.

Ik heb er een paar nachten over geslapen, diep nagedacht, en het begon me wel te dagen waar de fout zat. Het tweede exemplaar zat deels in elkaar, en daarmee kon ik vanmorgen verder.

En kijk: ik heb het begrepen! Ik heb een pennenzak! Nog een beetje schots en scheef en vatbaar voor verbeteringen, maar ik heb nu tenminste door hoe het moet. Hoera! Weer iets bijgeleerd! Er zullen nog wel pennenzakken volgen…

pennenzak001

pennenzak002

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. je bent niet de enige! Ik heb daar ook op gevloekt maar voor de tweede keer nam ik de tuto van Spiegelstiksels erbij en dat is toch wel wat simpelder, hoewel ik daar ook serieus op gevloekt heb 🙂

  2. Voor de duidelijkheid: ik zat fout aan de zijkanten. Snapte de logica niet. Ik had dus zoals bij een gewoon ritszakje de zijkanten in 1 keer mee dichtgenaaid met de onderkant. En daar zat de fout. Onderkanten dichtnaaien, keergat openlaten, naden op de rits leggen, dan pas zijkanten dichtnaaien. En dan opeens is dat van die flappen ook duidelijk. Ik had al een tweede zakje half klaar (tot het innaaien van de rits) en kon dus niet meer overstappen naar de tutorial van Spiegelstiksels. Maar in ieder geval, het is me nu wel duidelijk, en na een eerste probeerversie is het niks om schrik van te hebben. Dus misschien eerst eens een probeerversie maken met proefstofjes Marjolein 🙂

Zeg het eens?