Vorige week werd Nic zijn petekindje geboren: Guz, broertje van Vif. Het dekentje was al een tijd af, nu mag ik showen.

Via Pinterest vond ik op Ravelry het patroon voor een dekentje in de vorm van een ster. Het is eens iets anders, en het zag er mooi uit. Ik volgde het voorbeeld met felle kleurtjes: wit, zwart, blauw, groen en oranje. Ik koos Catania katoen, haakt heel lekker. Het dekentje was heel leuk om te maken, er is alleen nogal veel telwerk aan om fouten te vermijden.

Als er een broertje of zusje geboren wordt, vind ik het altijd leuk om voor de oudste ook een cadeautje te voorzien, zodat niet alle cadeautjes voor mama en papa en dat kleine indringertje zijn. Langzaam vormde zich het idee om voor Vif een jongetjespop te voorzien, in een maxi-cosi, met een dekentje in dezelfde kleuren als het babydeken.

Het vinden van een pop en maxi-cosi bleek nogal wat voeten in de aarde te hebben: poppen zijn blijkbaar heel wat minder populair dan vroeger, en in de grote speelgoedwinkels beperkt het aanbod zich tot roze, roze en meer roze. Uiteindelijk een jongetjespop gevonden in de Dreamland, en een maxi-cosi via tweedehands.be. Het poppendekentje was nog het gemakkelijkst om te maken!

sofie

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?