Ik kreeg van Meneertje Mertens een e-book reader cadeau voor mijn moederdag. En het was instant love.

Het werd een Kindle, van Amazon. Een Kindle Paperwhite.

kindle01

Jaren heb ik getwijfeld over de aankoop van zo’n ding. Maar echt, jaren. Altijd had ik nog teveel papieren boeken liggen. Ik vond het te duur. Ik ging mijn papieren boeken missen. Zou ik er wel alle formaten op kunnen lezen. Zou ik wel goedkope boeken vinden.

En had ik niet zo’n goede redenen gehad om te twijfelen (vooral die stapel papieren boeken, eigenlijk, die langs de ene kant steeds minderde maar langs de andere kant steeds aangroeide), dan zou ik zeggen: “ik had dat al veel eerder moeten doen!”.

Want: instant love. INSTANT LOVE!

Het moment was ideaal om ‘m te kopen (krijgen): mijn papieren boeken waren zo goed als op, en in mijn traditionele moederdagcadeau -plantjes, voor de tuin- had ik dit jaar echt geen zin. Heeft wellicht met het weer te maken.

Een elektronische boekenlezer, dus.

kindle02

Het scherm is zalig. Het leest zalig. Altijd, en overal. In de zon, in het duister. Waar ik de laatste maanden (jaar? langer?) met steeds meer moeite zat te turen naar de lettertjes op papier, stel ik het lettertype op mijn Kindle gewoon in op de grootte waar ik op dat moment het minste problemen mee heb. Idem voor de klaarheid van het scherm.

En dan nog iets. Woordenboek. At the tip of your finger. Ik lees veel Engelse boeken. Het vaakst omdat ik zo wat trager lees (ik lees veel te snel, veel te snel!), en soms omdat ik de originele, Engelse versie verkies. En eigenlijk ook omdat Engelstalige boeken goedkoper zijn dan Nederlandstalige. Met papieren boeken las ik maar raak. Begreep ik een woord niet, dan las ik erover en verder. Ik zou het wel begrijpen in de context. Maar nu, nu zoek ik alle woorden op die ik niet begrijp. Want in de Kindle zit een woordenboek ingebakken. Vinger even laten rusten op het woord dat je niet begrijpt, en hoppa, daar komt het verklarend woordenboek ter hulp. Zalig! Instant love!

Dat ik niet alle formaten zou kunnen lezen, was ook een fabeltje natuurlijk. Je kan alles gewoon omzetten, met Calibre.

Boeken kopen, dat gaat gemakkelijk. Veel te gemakkelijk, misschien. Dat gaat zo vlot, dat ik het soms grappig vind. Boek kopen op Amazon, klikkerdeklikkerdeklik, het staat op de Kindle. Boek kopen bij ECI, klik klik klik, omzetten klik klik klik, en dan gaat het van de laptop joepla naar de Kindle die boven naast mijn bed ligt te wachten op mij. Zalig. Instant love.

Oh en nog iets. Ik was een krak in bladwijzers kwijtraken. In tien minuten moeten zoeken waar ik nu weer gebleven was in mijn boek. No more, mijn handige Kindle onthoudt waar ik gestopt ben met lezen. Instant love!

In ieder geval. De boekenkast boven zit zo goed als vol, en nu hoef ik niet te piekeren waar ik met toekomstige aankopen naartoe moet. Ze gaan in mijn Kindle.

Alleen is het soms best wel moeilijk, als ik op een rommelmarkt rondloop bijvoorbeeld, en ik daar allerlei goedkope en leuke boeken zie. Neen, *pets op mijn poot*, afblijven! Geen papieren boeken meer!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: