Ik ga (nog eens) proberen hier wat meer te schrijven. En als hulpje om inspiratie te vinden, gebruik ik lijstjes.

Vandaag, top 3 favoriete boeken.

  1. The World According to GarpJohn Irving. Is al jaren en jaren mijn favoriete boek. Ik moet het al zo’n 3 of 4 keer gelezen hebben. Ooit zag ik de film (ach, zalig, zalig!), en daarna las ik het boek. Ik was zó verkocht. Alles wat ik wil in 1 boek. Tragedie, komedie. Luidop lachen, keihard bleiten. Dat einde! Nooit nog las ik een einde van een boek waar ik zo heb bij zitten janken. (ik weet dat ik dit hier al tienduust keer geschreven heb, maar het kan me niet schelen. I love him, John Irving, en zijn Garp)
  2. Pride and PrejudiceJane Austen. I’m a sucker for 19th century literature. Kostuumromans. Wijvenboeken. Om bij te zuchten en te weg te dromen en te smelten. Geen chicklit, wel ouwevrouwenromans.
  3. High FidelityNick Hornby. Nog eens, maar dan anders, alles wat ik wil in een boek. Muziek, lijstjes. Rock ‘n’ roll! Volwassen worden, en hoe moeilijk dat is. Ontgoochelend ook. Er is zoveel wat je verwacht, en dan, mja, is het dan dat maar? Maar dan weer zo goed geschreven dat het veel meer is dan dat. Vol pakkende oneliners. En levenswijsheid.

De constante in bovenstaand lijstje? Je kan al deze boeken ook bekijken. Gemakkelijk, toch?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: