Donderdag dropte Google een bommetje: Google Reader wordt stopgezet. Vanaf 1 juli. Hey, suckers, hallo, zal het gaan ja! Ik gebruik dat wel alle dagen hè! Volgens hen omdat er niet genoeg gebruikers zijn. Daar twijfel ik een beetje aan. Maar goed.

Ik was eerst niet van plan om nu al op zoek te gaan naar een vervanger. 1 juli, da’s nog veraf. Maar ach, ik zit zo niet in elkaar. Een dag heb ik het uitgehouden, zonder het zoeken van een vervanger. En toen, toen kon ik het niet meer laten.

Als eerste passeerde Bloglovin de revue. En die ziet er meteen niet slecht uit. Eigenlijk mooier dan Google Reader. Maar, na een paar uren gebruik blijkt toch dat Bloglovin trager werkt dan Google Reader. Het duurt langer voor de artikels opduiken in het programma. Een minpunt.

Volgende probeersel, The Old Reader. Ziet er niet slecht uit, behalve dat hun servers de migratie van duizenden Google Reader gebruikers niet aankunnen. Subscriptions importeren? Er zijn nog 37395 wachtenden voor u. We proberen daar wel iets aan te doen. Heb geduld. Ik wil gerust geduld hebben, want ik snap dat wel, zo’n onverwachte invasie is voor de 3 makers van het programma die nog een gewone job hebben ook, geen sinecure.

Ondertussen las ik dat FeedDemon, mijn vroegere favoriete programma, ermee stopt. Zij gebruiken Google Reader om de feeds te syncen, en dat zal niet meer kunnen. Exit en schluss damit. Heel erg jammer.

Volgende. Netvibes. Ziet er very flashy uit, maar, eh, ik zie begot niet waar ik mijn subscriptions kan importeren. Als iemand me kan helpen, gráág.

Als laatste: feedly. Mjah. Ik moet er heel hard aan wennen. Bij Bloglovin vond ik meteen mijn weg, hier wat minder. Ik vind het allemaal niet even duidelijk en overzichtelijk. Zal op de lange termijn moeten blijken, wat ik ervan vind. Subscriptions importeren ging wel heel vlot.

Conclusie: op het eerste gezicht denk ik te migreren naar Bloglovin. Maar ik wacht wel de evoluties de komende maanden af, want ik vermoed dat het verdwijnen van Google Reader wel wat beweging zal veroorzaken.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?