Na het tv-dekentje voor in de zetel (het Space Invaders deken), was het tijd voor een groot, mooi deken voor op ons eigen bed.

Waar ik de inspiratie vandaan haalde, weet ik eigenlijk niet meer. Ik wilde een deken met granny squares, dat weet ik nog. Dus, ik kocht wol in 9 kleuren (4 tinten grijs, 5 tinten gaande van lichtroze over bordeaux naar lila), en naturelkleur om ze aan elkaar te haken. Daarvoor koos ik voor Drops Karisma, wol die niet al te zwaar weegt, tegen een stootje kan en ook gemakkelijk gewassen kan worden.

karisma

Ik haakte met haaknaald 3.5 granny squares van 7 rijtjes, zodat ik uitkwam op vierkantjes van 15 op 15 cm. Volgens mijn eerste berekeningen had ik er een 144-tal nodig.

Begin september startte ik ermee, en het was zalig om tussendoor te doen: mindless vierkantjes haken, en ondertussen TV kijken. De hele reeks Desperate Housewives is de revue gepasseerd, en ook Grey’s Anatomy begon ik te kijken.

Janna vond dat ik er af en toe een vierkantje moest tussensteken met verschillende kleurtjes, om mogelijke eentonigheid wat te doorbreken. Daar had ik helemaal geen zin in (veel te veel draadjes instoppen, dat was ik na mijn rokje behoorlijk beu), maar toen kwam ik dit bloemetje tegen. Wat mooi! Uitgeprobeerd, en wat raad je, ik kwam op net dezelfde maat uit als mijn andere vierkantjes. Ja dus! Van elke kleur maakte ik één vierkantje met een bloemetje.

bloemetje

Toen ik een 140-tal vierkantjes had, haakte ik die aan elkaar volgens deze methode (gevonden via Pinterest). Deze methode zuipt echter wol, daar heb ik me compleet op miskeken. Dus tussendoor werd een pauze ingelast omdat de wol op was, en een tijdje later nóg een keer. Op het laatst bleek dat er toch nog een rij vierkantjes bij moest, maar gelukkig had ik er nog wat op overschot liggen, dus veel vertraging leverde dat niet op.

masterblanket01

Deze week kon ik beginnen met een rand rond het deken, die ik volgens deze methode deed (ook gevonden op Pinterest). Mijn vierkantjes waren niet op dezelfde manier aan elkaar gezet, maar de methode werkte toch. Na drie rondjes was het dekentje eindelijk af.

En het resultaat, daar ben ik heel tevreden van. Het deken komt enorm mooi uit op ons bed, ziet er véél mooier uit dan ik ooit doorhad toen ik eraan bezig was. Het weegt wel behoorlijk zwaar, maar toch niet te zwaar (met katoen zou het een ton gewogen hebben, denk ik).

sprei

sprei02

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. ’t is onwaarschijnlijk prachtig. Ook de keuze van kleur.
    Ik ben ook aan iets bezig. Iets Afgaans ofzoiet haha.
    Maar dedjuu, tzal bijlange het resultaat niet hebben dat jij kan verkrijgen!

Zeg het eens?