Eén van de redenen waarom ik toch ben beginnen naaien, was omdat ik pyjamabroeken wou maken. Mijn mannen dragen altijd van die ouderwetse, katoenen pyjamabroeken, met een t-shirt bij. Maar voor de ene zijn de broeken altijd te wijd en te kort, voor de andere zijn ze altijd te lang. Het leek me wel leuk, custom made pyjamabroeken maken.

Via Pinterest vond ik deze tutorial, waardoor ik het helemaal zag zitten. Zaak was nog stofjes te vinden voor een betaalbare prijs. Wat me vorige week ook lukte, goeie katoentjes voor 2,5 euro de meter bij Stoffen Artevelde.

Maar toen kreeg ik het in mijn hoofd eerst voor Lies een pyjamabroek te maken. Het kind is de laatste tijd een beetje geswitcht van “ik wil een slaapkleed” naar een broek en een shirt. Leek me leuk om voor haar een flodderbroek in elkaar te flansen. Even overlegd met haar, en ja, zoals ik dacht, zag ze dat wel zitten. Ik had een geschikt stofje, en ging aan de slag.

Op woensdag heb ik een broek getekend, afgaande op een oude broek van mij. En de broek uitgeknipt. Gisteren heb ik ze dan in elkaar genaaid. Simpel dat dat is maat, simpel. Niet te doen. Op een paar uur tijd had ik onderstaand resultaat! Niet slecht, voor een eerste poging, vind ik zelf. Maar ik weet wel al waar de nodige aanpassingen zullen zitten voor een volgende keer.

pyjamalies

pyjamalies02

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?