De week begint met het vervolg van het lang weekend. Ik ga zelf op maandag wel werken. Dinsdag en woensdag heb ik omgegooid, omdat ik bij het opstellen van het weekmenu uit het oog verloren was dat de slager bij ons op dinsdag niet open is, en ik liever geen gehakt heb van een andere slager.

  • Maandag

Pangasiusschnitzel met spinaziepuree

Maandag, dus liefst niet teveel werk. Spinaziepuree uit de diepvriezer van de Colruyt, en pangasiusschitzels ook al van de Colruyt, maar dan wel vers. En lekker, wordt door iedereen graag gegeten.

  • Dinsdag

Zoetzuur stoofpotje van varkensvlees met anananas

Een hele berg groenten (ik had geen wortels dus dat was wat behelpen, maar het was wel ok), zelfgemaakte zoetzure saus, en varkensvlees dat niet al te lekker was wegens in de diepvriezer gezeten en te veel vocht losgelaten tijdens het bakken en dus te taai. Jammer.

  • Woendag

Gevulde tomaten en courgettes met tomatensaus

Een favorietje alhier. Staat normalerwijs geprogrammeerd in het weekend wegens nogal veel werk, maar op een woensdag gaat het nog net (zie hierboven waarom niet in het -lange- weekend). Tomaatjes en courgettes vullen met een mengeling van gehakt, couscous, feta en zongedroogde tomaten. In de oven laten garen in een ovenschotel met een flinke bodem tomatensaus. Njam njam.

  • Donderdag

Chinees uit de diepvriezer van Bofrost

Althans, dat stond op het menu. Ik heb nog een zak rijst met groenten zitten die ik bij Bofrost kocht, en het was de moment om die op te eten. Met kippenfilets. Maar Meneertje Mertens en de dochter hebben gezaagd en gezaagd tot ik toegaf, en er is pita gehaald. Tja, ’t was ook lekker.

Daarna volgde een kinderloos weekend, en meestal wijd ik niet uit over wat we dan allemaal naar binnen slaan. Maar nu toch voor één keer wel: we aten een zelfgemaakte luie-wijven-pizza met spaghettisaus van de slager, chorizzo, olijfen, en mozzarella. En dat was, wel, lekker. Zeer lekker. En gemakkelijk. Ha!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?