Ben ik een beautyqueen in het diepst van mijn gedachten? Neen. Ik ben zelfs geen wijf in het diepst van mijn gedachten. Want een aantal wijvendingen zijn mij vreemd, zoals daar zijn: nagellak, lippenstift, brushen of stylen… Neen, niks voor mij, op mijn blog hier is ook geen categorie “beauty” trouwens.

Des ochtends besteed ik niet veel tijd in de badkamer. Om een bad te nemen, dat wel ja, en om mijn vege lijf van hals tot teen in te smeren met bodymilk, dat ook ja. Maar alleen (en ik vind het serieuze corvee) omdat ik anders verga van de jeuk. Ik krab me te pletter. Tot bloedens toe. Alleen mits een dagelijkse lik bodymilk is dat te vermijden. Kon ik mijn hoofdhuid insmeren, ik deed het ook. Maar dat gaat nu eenmaal niet, en daar moet ik de jeuk dus wel verdragen. En het gevoel, als ik mijn haar pas gewassen heb, dat mijn vel een beetje te klein is voor mijn hoofd. Maar wacht, hierover ging dit allemaal niet zekerst? Beautyqueen! Ik doe er dus niet erg aan. Een klein beetje make-up, en dat is het. Het departement cosmetica verdient dus niet veel aan mij.

Het departement haarproducten? Ook al niet eigenlijk. Om de 2 à 3 maanden (afhankelijk van hoe hard de kinderen zeuren dat hun haar te lang wordt) komt de kapster aan huis, en daar zijn we heel tevreden van. Goedkoop, we moeten de deur niet uit, gemakkelijk toch? En mijn haar kleur ik wel zelf. Wat de laatste tijd nog gemakkelijker wordt, gezien ik aan dochterlief kan vragen om kleurmiddel mee te brengen als ze eens in de buurt van het Kruidvat is.

Het departement geurtjes? Tja, ik heb migraine. Van sommige geuren krijg ik instant-koppijn, die dan overgaat in migraine. Dus parfums gebruik ik zelden (en de meisjes in huis moeten ook opletten met wat ze gebruiken), eau de toilette alleen als het fruitige geurtjes zijn. De framboos eau de toilette van Yves Rocher hmmm… maar hun bosbes (denk ik) eau de toilette die is nog beter, die ruikt gewoon naar zomer in het zuiden van Frankrijk. Echt waar.

Het departement kledij, soms, met vlagen. Ik heb momenteel een zwakje voor de mooie jurkjes en rokjes van BAT, maar daar legde ik mezelf dan weer een embargo op voor een paar maanden. Eens zien hoe lang ik dat volhoud (toch al meer dan 2 maanden ondertussen, ah ja, flink, of wat?). En het kriebelt een beetje om nog een vestje en een paar leggings, maar de financies laten het niet echt toe. Tss. Maar mens, dat kriebelt.

Ik hou er wel van af en toe eens van stijl te veranderen. Soms bewust (zoals na mijn scheiding, het was een beetje zoals het afwerpen van een oude huid), soms onbewust. En zo ben ik de afgelopen jaren veranderd van een onverbiddelijke broekenmadam naar een madam die vaak rokjes en kleedjes draagt. En daar voel ik me best lekker bij.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: