Week 9. Vorige week dus. Een korte week. In het weekend deden we namelijk genen klop. Nu ja, dat is relatief hoor. De was moet gewassen. De rommel moet opgeruimd. En er moesten weer twee keukenkasten leeg (het déjà-vugevoel was gigantisch), want op maandag werd in de keuken rechtgetrokken wat eerder scheefgezet werd (dat mag je soms letterlijk nemen). Een korte week dus.

 

  • Maandag

Broccolistamppot met worst

Werd vorige week uitgesteld. Maar moest wel eens op het menu staan. Een simpele stamppot, braadworst gebakken en in stukjes gesneden en eronder gedraaid. Lekker. Stamppot is dé manier om kinderen groenten te leren eten.

  • Dinsdag

Gegrantineerde kabeljauw op een groentebedje

Receptje gevonden op de site van de Colruyt (hierzo), maar het viel me wat tegen. Niet genoeg smaak, ondanks de ingrediënten die meer beloofden. Er had in ieder geval meer kaas in gemogen. Ik denk niet dat ik dit nog herhaal. We aten het wel met pasta in plaats van aardappelen.

  • Woendag

Venkelstoofpotje met gehakt

Ik was dit gerecht vergeten… een week of 2 geleden terug vanonder het stof gehaald, en het moest wel snel herhaald worden, want het is oh zo lekker. Ik deed er deze keer een extra venkelknol bij, en niemand die klaagdege. Lekker!

  • Donderdag

Kip, groente, couscous

Ik moet dringend eens naar de Turk om lekkere couscous. Want die supermarkt snel klaar couscous smaakt in het beste geval naar niks, in het slechtste naar karton. Wel lekkere groentjes (ajuin, paprika, courgette, tomaat) en kipblokjes. Toch yum.

Soep maakte ik niet afgelopen week, geen zin. En nu ga ik croque monsieurs bakken, if you’ll excuse me.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?