Een korte week, maar best wel spannend, want ik had een paar nieuwe dingen op het menu gezet. En een beetje gerotzooid met de bestelling bij Collect & Go. Gelukkig is er de kruidenier om de hoek, en de wederhelft die er niet mee inzit eens naar daar te rennen, die er zelfs niet mee inzit tweemaal naar daar te rennen en dan een beetje uitgelachen te worden. In mijn plaats dan nog, want het was mijn fout. Maar dat heet in goede en slechte tijden, zeker?

  • Maandag


Maandag niks niemendal. Jawel, toch wel, voor maandag moet je terug naar het vorige weekmenu.

  • Dinsdag

Gebakken aardappeltjes, zalm, slaatje en sausje

Aardappeltjes gebakken in olijfolie met lookpoeder, tijm, basilicum en oregano. Zalm met een kruidenkorstje in de halogeenoven. Een fris slaatje (ik was de spinazie wat beu) met ijsbergsla, komkommer, mango, kiwi en croutons. Een al even fris sausje met zure room, zelfgemaakte mayonaise, een lepeltje azijn, wat suiker, peper en zout, en verse dille. Receptjes volgen nog op onze receptensite. Het werd allemaal wat spannend, toen bleek dat de bestelde mango helemaal niet rijp was. Wederhelft naar de kruidenier. Terug met rijpe mango. Toen bleek dat ik geen zure room besteld had. Wederhelft opnieuw naar de kruidenier. Het mocht ook verse kaas of natuuryoghurt zijn, maar hoera hoera, de kruidenier had zure room. En ja, het was lekker.

  • Woendag

Spaghetti maison

Doodgewone spaghetti maison. Daar maak ik iedereen blij mee.

  • Donderdag

Mangokip met bonen en rijst

Een probeersel dat goed meegevallen is. Lekker, makkelijk, en heel snel klaar. Behalve dat de dochter de kokosmelk niet lust. Oeps.

En toen was het alwederom vrijdag, waren de kinderen niet thuis in het weekeinde en werd er niet meer gekookt. Er werden frietjes gehaald, en op zaterdag en zondag werden er overschotten spaghetti en nasi goreng uit de diepvriezer gehaald. Dat smaakt ook. En het is economisch verantwoord.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?