Ik vond weer eens een foodieblog met recepten die me wel aanstaan: Le Gourmand Belge. Ik was nog maar eens (ik val in herhaling, ik weet het) op zoek naar recepten voor tomatensoep, en deze provençaalse tomaat-auberginesoep met bruschetta zag er wel behoorlijk lekker uit. Ik ga straks zelfs straks de bruschetta klaarmaken, denk ik. Zal wel met gewoon brood zijn, maar dat lukt ook wel, tomaten en mozzarella heb ik wel.

In het recept wijzigde ik ook een paar dingen: ik had geen bloem in huis (miljaar, geen bloem in huis? dat kan toch niet? waar is die bloem? heel de keuken afgezocht, maar niet gevonden. bizar), dus gingen er een tweetal aardappeltjes in. En surprise surprise, ik had nog wat kilo’s verse tomaten liggen, dus werden de tomaten uit blik vervangen door verse tomaten. Beetje teveel, de rest van de ontvelde en ontpitte tomaten (kilo’s tomaten ontvellen en ontpitten maakt u helemaal zen, echt waar) gaat vanavond ik de spaghettisaus. Voor de rest volgde ik het recept braafjes, en ik moet toegeven: lekker. Heel lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?