De inspiratie is helemaal terug. Door een boekje met zomergroenten van de Colruyt, door de tomaten en komkommers waarmee bijna naar je kop gesmeten wordt, daardoor was de inspiratie helemaal terug. Het was een erg lange week, want als er een feestdag op maandag valt, dan kunnen we pas op dinsdag boodschappen doen voor een nieuwe week. Maar we hadden er zin in, dus geen probleem. Satur9’s World featuring the Week of the Tomato.

  • Maandag

Pangasiusschnitzels, gebakken aardappelen, rauwkost

Die pangasiusschnitzels van de Colruyt waren zeer lekker, dus die mochten nog eens terugkeren. Samen met de aardappeltjes gebakken in olijfolie, lookpoeder, basilicum, oregano en tijm. En omdat we niet bang zijn van doodgaan (we weten dan tenminste waarvan we doodgaan) aten we daarbij sla, tomaatjes en komkommer. Met een simpele vinaigrette.

  • Dinsdag

Boontjes, kerstomaten, aardappelen, vlees

Mja, dat cryptische vlees in mijn weekmenu. Als ik me goed herinner: Italiaanse kippenfilets van de Colruyt. Met verse boontjes, kerstomaatjes met olijfolie en provençaalse kruiden uit de oven, en natuuraardappeltjes

  • Woendag

Blinde vink met tomatencrumble

Een eerste receptje uit het zomergroenten-boekje van de Colruyt. Dat zag er heel lekker uit, en dat was ook heel lekker. Ik heb het recept zonder wijzigingen gevolgd. Behalve dat ze bij de slager geen blinde vinken hadden, en het dus slavinken werden. Heel lekker, simpel, en snel klaar: een aanrader.

  • Donderdag

Kippenwok met broccoli en sonjascheuten

Tussen al dat tomatengeweld mocht er natuurlijk al eens iets anders. Een klassiekertje. En ondertussen vond ik heel lekkere Chinese rijstnoedels bij de Turkse supermarkt. Jaja.

  • Vrijdag

Penne met bloemkool, tomatensaus met balletjes en parmezaan

Zoals steeds wordt er een gigantische hoeveelheid gemaakt. Gelukkig was er nu toch nog een ietsje over voor de dag nadien. Zo gelijk 2 ballekes.

  • Zaterdag

Nasi goreng maison

Op zaterdag is er veel tijd om die bergen groenten te versnijden. Lekkere Vlaamsche Chinees.

  • Zondag

Gevulde courgette / tomaten

Opnieuw een receptje uit het zomergroenten-boekje. En opnieuw een hit. In het recept wordt gewerkt met ronde courgettes, ik hield het bij gewone courgettes, dat gaat ook. En de helft courgettes, de helft tomaten, omdat niet iedereen hier even zot is van courgettes. Omdat het een recept was voor courgettes, werd er tomatensaus bij gemaakt, wat je bij gevulde tomaten niet snel zou doen, maar… dat was dus heel erg lekker. En de gedroogde tomaten in de vulling waren ook zeer lekker. Ook een aanradertje!

  • Maandag

Frietjes, stoverij, sla-tomaat-komkommer

Dag van het omsmijten der planning. Plan was: kip en aardappeltjes halen bij de Turk aan de Dampoort, maar daar kwam weer eens niets van in huis. Want ondergetekende had het zich in het hoofd gehaald verse frietjes te maken. Wederhelft ging dus om aardappelen, frietvet, probeerde de frietketel wat proper te krijgen, en ondergetekende schilde aardappelen en versneed ze tot frietjes. En jongens toch, wat was dat lékker!! Stoverij haalden we bij de slager, maar volgende keer maak ik er toch nog eens zelf, hopelijk dan tot mijn eigen tevredenheid, want tot nu vond ik mijn eigen stoverij nooit goed. In ieder geval, er werd hier gesmuld!

Volgende week een ultra-korte, maar wel zeer spannende week!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: