Doorgaan naar inhoud
Menu
Satur9's World
  • Home
  • Wie
  • Waar
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Insta-links
  • Leeslijst
Satur9's World

Woensdag soepdag: Pittige kikkererwtensoep met citroen

Geplaatst op 1 juni 2011

Deze uit het boekje van Janna was al een tijdje aan het roepen en zwaaien om aandacht. Zag er mega-kei-lekker uit. Eens uitproberen dus.

Wat gooien we erin?

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theel. gemalen komijn (ik had enkel zaadjes, maar onlangs wel een vijzel gekocht, dus: hop de vijzel in. zo hadden we zo ongeveer toch poeder)
  • 1 theel. kaneel
  • 1/4 theel. gemberpoeder
  • 2 blikken van 400 g kikkererwten (leek me veel te veel, ik heb het bij 1 blik gehouden)
  • 450 g rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
  • 1 liter groente- of kippenbouillon (groente werd het)
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie (platte peterselie werd het)
  • sap van ca. 1/2 citroen, naar smaak (ik gebruikte limoen, er lag er nog eentje dat dringend op moest)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Wat doen we daar zo allemaal mee?

Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 4 minuten. Voeg de gemalen komijn en kaneel, het gemberpoeder, de helft van de kikkererwten, de tomaten en 8 dl bouillon toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.

Pureer intussen de overige kikkererwten met de achtergehouden bouillon in een foodprocessor of een blender glad. Roer de puree door de soep, gevolgd door de peterselie. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap en dien hem op.

Mijn portie is ondertussen opgegeten, en het was best wel lekker. Ik was een beetje bang dat de komijn te dominant zou zijn, maar die smaak werd toch mooi in evenwicht gehouden door de kaneel. Wel blij dat ik er geen 2 blikken kikkererwten in deed, 1 was echt wel genoeg.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) LinkedIn
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Aan het laden...

Verwante Berichten:

  • Weekmenu week 31
  • Weekmenu week 29
  • Woensdag soepdag: Provençaalse Tomaat Auberginesoep met Bruschetta
  • Weekmenu week 21
  • Woensdag soepdag: tomaten-courgettesoep

Zeg het eens?Reactie annuleren

Recente reacties

  • rietepietz op Cruel Summer #wedraaiendoor
  • Matroos Beek op Cruel Summer #wedraaiendoor
  • Goofball op Cruel Summer #wedraaiendoor
  • Evi op Week in beeld – week 24
  • Irene op Week in beeld – week 24

Categorieën

  • Bloggen
  • Creatief
  • Familie
  • Fietsen en wandelen
  • Foto's
  • Gent
  • Lekker
  • Leven en liefde
  • Lezen en luisteren
  • Reizen
  • Toogpraat
  • Ziek

Tagcloud

#projectblogboek #satur9sphotochallenge #wedraaiendoor 40 dagen bloggen 1000 vragen aan jezelf borstkanker breien camper camperlife corona destelbergen dilemma dilemma's fietsen foto challenge frankrijk gastblog gastblogger Gent haken holiday kanker lievegem lililove metastase naaien ontheroadagain op reis ottolove photo challenge pipalove Sint-Amandsberg summer tdf throwback thursday tour de france vakantie vriendenboekje waarschoot week in beeld ziek zomer zonsondergang zonsopgang zou je liever?

Archief

Meta

  • Login
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 95 andere abonnees

Volg Satur9's World

Voeg je bij 95 andere abonnees
©2025 Satur9's World | Aangedreven door SuperbThemes
%d